Tenis

Sakkari pala u dva tie-breaka, rani kraj i za Emmu Raducanu

Branimir Korać • srijeda, 25.05.2022.
Sakkari pala u dva tie-breaka, rani kraj i za Emmu Raducanu
Foto: EPA

U susreti ranog dijela programa drugog kola tenisačica u Roland-Garrosu, ostali smo bez četvrte nositeljice Marije Sakkari...

Dva seta za pobjedu trebala je Viktoria Azarenka koja je slavila u dva seta protiv Andree Petković. Prvi set bio je jednostavan, a u drugom je Azarenka ipak dosta teže došla do pobjede slaveći u tie-breaku nakon što se dva puta vraćala iz breaka zaostatka.

Većih problema nije imala niti Jil Belen Teichmann koja je također u dva seta slavila protiv Olge Danilović. Danilović je imala dugačku pauzu i još uvijek nije u najboljem stanju što se osjeti na igri.

Kraj je za Emmu Raducanu koja je dobro krenula protiv Aliaksandre Sasnovič, ali nakon toga je pala. Do kraja meča Raducanu je uzela samo dva gema i nije pronašla rješenje kako do pobjede protiv Bjeloruskinje. U drugom i trećem setu imala je veliki broj neprisiljenih pogrešaka, a Sasnovič s druge strane samo u ta dva seta 34 winnera.

Njemica Angelique Kerber U dva seta bila je bolja od Else Jacquemot. Slično kao i Azarenka, bez problema je dobila prvi set, ali zato je u drugom setu naišla na puno jači otpor i tek u tie-breaku je stigla do pobjede.

Za iznenađenje se pobrinula Karolina Muchova koja je u dva tie-breaka bila bolja od Marije Sakkari. Sakkari je u dva seta eliminirana nakon dva i pol sata borbe, a u oba seta Sakkari je poražena u tie-breaku.

Cori Gauff je odigrala dobar meč protiv Alison van Uytvanck te je stigla do uvjerljive pobjede u dva seta. Belgijka je više problema stvorila u drugom setu, ali on je svejedno otišao na stranu Amerikanke.

U dvoboju iskusnih igračica uspješnija je bila Kaia Kanepi koja je s dva puta po 6:4 svladala Beatriz Haddad Maiju.

Roland-Garros, drugo kolo:
Viktoria Azarenka (-, 15) - Andrea Petković (Njemačka) 6:1, 7:6(3)
Jil Belen Teichmann (Švicarska, 23) - Olga Danilović (Srbija) 6:4, 6:1
Aliaksandra Sasnovič (-) - Emma Raducanu (Velika Britanija, 12) 3:6, 6:1, 6:1
Angelique Kerber (Njemačka, 21) - Elsa Jacquemot (Francuska) 6:1, 7:6(2)
Karolina Muchova (Češka) - Maria Sakkari (Grčka, 4) 7:6(5), 7:6(4)
Cori Gauff (SAD, 18) - Alison van Uytvanck (Belgija) 6:1, 7:6(4)
Kaia Kanepi (Estonija) - Beatriz Haddad Maia (Brazil) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!