Košarka

Bostonova obrana još jednom dobila bitku s Miamijevim napadom, Celticsi imaju meč loptu

Branimir Korać • četvrtak, 26.05.2022.
Bostonova obrana još jednom dobila bitku s Miamijevim napadom, Celticsi imaju meč loptu
Foto: EPA

Boston Celticsi poveli su u finalnoj seriji Istočne konferencije protiv Miami Heata nakon što su noćas na Floridi slavili s 93:80...

Miami Heat - Boston Celtics 80:93 (2-3)

Boston Celticsi upisali su vrijednu pobjedu u finalnoj seriji Istočne konferencije. Slavili su u Miamiju protiv Heata s 93:80 i tako su poveli s 3-2 u seriji i ujedno došli do prve meč lopte za ulazak u finale lige.

Priliku za to imat će na svom parketu u Bostonu gdje je na rasporedu šesta utakmica, a ako zadrže visoku razinu igre u obrani kao u zadnja dva susreta, bit će vrlo blizu ostvarenja cilja.

U prošlom susretu ostavili su kompletnu startnu petorku Miamija na jednoznamenkastom broju poena, odigrali su fantastičnu obranu, a još jednom su odigrali jako kvalitetno u toj fazi te nakon 82 poena u prošlom susretu, sada su Heatu dopustili svega 80 poena.

Odluka je pala u drugom poluvremenu gdje je Miami jako loše krenuo, Celticsi potpuno preuzeli kontrolu nad susretom u trećoj četvrtini i do kraja više nisu imali nikakvih problema.

Treća dionica otišla je na stranu Bostona s čak 32:16. U jednom razdoblju Celticsi su napravili seriju 24:2, pobjegli na 83:60 i tu je već bilo jasno tko će do pobjede.

Miami se pokušavao vratiti vanjskim šutom što nije bila dobra ideja s obzirom da mu je trica bila dosta loših 7/45 i Boston nije imao problema s održavanjem kontrole nad susretom.

Celticse su predvodili Jaylen Brown s 25 poena i Jayson Tatum s 22 poena, 12 skokova i devet asistencija. Kod Miamija Bam Adebayo ubacio je 18 poena uz deset skokova, a Gabe Vincent dodao je 15 poena.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!