Kup Hrvatske, Finale, 26.05.2022, 19:00 h, Poljud
Suci: Fran Jović, Bojan Zobenica, Kruno Šarić
Rijeka
Rijeka
Josip Drmić 13'
1:3(1:2) Hajduk
Francisco Reis Ferreira Ferro 24'
Dario Melnjak 36', 56'
Hajduk

Melnjak terorizirao Riječane i prekinuo Hajdukov post, Kup je osvojen!

Branimir Korać • četvrtak, 26.05.2022.
Melnjak terorizirao Riječane i prekinuo Hajdukov post, Kup je osvojen!
Foto: FaH

Hajduk je osvojio trofej pobjednika Kupa potpuno zasluženim slavljem protiv Rijeke na Poljudu s 3:1. Puno bolji i raspoloženiji Splićani odigrali su odličnu utakmicu...

Već tjednima se govori i piše o prekidu Hajdukovog posta i trofeju pobjednika Kupa, Rijeka je u cijeloj priči gurnuta po strani, ali imala je svoju računicu, taktiku i ideju koja je dobrim dijelom prvog poluvremena i funkcionirala.

Poveli su Riječani, igrali su dobro, ali su se i sve teže držali s pritiskom Hajduka te su krenule pogreške. Hajduk je znao te pogreške kazniti i na kraju je potpuno zasluženo osvojio trofej.

U paklenoj atmosferi na Poljudu Hajduk je krenuo s većim posjedom, ali prva velika prilika na susretu bila je odmah i pogodak. U 13. minuti Obregon je gurnuo loptu u prostor za Drmića koji bježi Hajdukovoj obrani, dolazi pred Kalinića i mirno zabija.

Hajduk se vratio u 24. minuti kada je Sahiti izveo korner, Smolčić je bio prekratak u skoku i lopta dolazi do Ferra koji glavom zabija za poravnanje.

Desetak minuta kasnije potpuni preokret i ponovno loša reakcija obrane Rijeke. Zaspala je riječka obrana i nije ispratila dolazak Melnjaka, Livaja je primio loptu na prsa i prizemno je vratio u sredinu gdje je potpuno sam Melnjak koji pogađa za 2:1.

U završnici prvog dijela novi udarac za Riječane, Smolčić radi veliku gluposti, apsolutno nepotrebno radi prekršaj van granice igrališta i zarađuje drugi žuti karton.

Rijeka ostaje s igračem manje, Smolčić je i sam svjestan kako mu je oproštajni nastup na kraju bio loš i kako je ponio status tragičara.

U drugom dijelu od početka je bilo jasno kako Rijeka s igračem manje nema što tražiti u ovom susretu. Hajduk je bio puno bolji, nizao je prilike i na kraju je više nego zasluženo slavio.

Do trećeg gola stigao je u 56. minuti, Selahi je jako loše reagirao na svojih 18 metara, gurnuo je loptu za samog Melnjaka koji lakoćom zabija za 3:1.

Rijeka je izgledala razbijeno i samo zahvaljujući sjajnom Labroviću izbjegla je puno teži poraz.

Hajduk je rutinski priveo utakmicu kraju za veliko slavlje i osvajanje trofeja pobjednika SuperSport Hrvatskog kupa.

SuperSport Hrvatski kup, finale:
Rijeka - Hajduk 1:3

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!