Nogomet

Bišćan: 'Matanović ima kvalitetu biti ne samo u mladoj reprezentaciji, nego uskoro i u A-reprezentaciji'

Branimir Korać • petak, 27.05.2022.
Bišćan: 'Matanović ima kvalitetu biti ne samo u mladoj reprezentaciji, nego uskoro i u A-reprezentaciji'
Foto: FaH

Igor Bišćan okupio je mladu reprezentaciju pred kojom su dva važna gostovanja u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo. Prvo gostovanje na rasporedu 3. lipnja kod Norveške, a pet dana kasnije Hrvatska gostuje kod Estonije...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija okupila se uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Igor Bišćan podsjeća kako si je Hrvatska dosta zakomplicirala situaciju.

"Igrači su završili svoja natjecanja, imamo nekih sitnih problema s ozljedama, ali nadam se da ćemo od sutra biti kompletni. Imamo vremena pripremiti se za presudnu utakmicu s Norvežanima. Okolnosti nisu idealne, ali što je - tu je. Porazom od Finske dobro smo zakomplicirali situaciju i vratili Norvešku u igru, no još uvijek smo prvi i nismo slučajno prvi", istaknuo je za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Utakmica s Norveškom ključ je u borbi za prvo mjesto u skupini, svjestan je toga i izbornik.

"Imali smo jedno neočekivano loše poluvrijeme protiv Finske, što nam je bila dobra pouka, a drugi su također bili dobri. No, ovisimo o sebi i mi i Norvežani, treba odigrati natjecateljski i pokušati se već u Norveškoj plasirati na EP. Nismo više u poziciji da možemo poklanjati pogotke, no naša prva utakmica s Norveškom je bolji pokazatelj. Bit će zahtjevno, igra se na umjetnoj travi, ali s obzirom na važnost susreta moramo biti pravi i vjerujem da ćemo izboriti pozitivan rezultat."

Najveći dio igrača igra u svojim klubovima stoga forma ne bi smjela biti problem.

"Igrači su uglavnom bili standardni, nadam se da se dio stigao i odmoriti, tako da i to treba uzeti u obzir tijekom pripreme. Mislim da problema s formom neće biti."

S posebnim nestrpljenjem se očekuje predstavljanje Igora Matanovića.

"Matanović sigurno ima kvalitetu biti ne samo u mladoj reprezentaciji, nego uskoro i u A-reprezentaciji. HNS je uložio veliki napor kako bismo ga pridobili, imao je jako dobar status u Njemačkoj, bio im je ozbiljan napadač. On je igrač budućnosti, a već ima iskustva u seniorskom nogometu. Kada uhvati kontinuitet, svi ćemo se moći uvjeriti u njegove kvalitete, a željeli smo mu pokazati koliko cijenimo što je odlučio igrati za nas."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!