Ostali sportovi

Ženska karate reprezentacija okitila se naslovom europskih prvakinja!

HINA, Matej Kačan • subota, 28.05.2022.
Ženska karate reprezentacija okitila se naslovom europskih prvakinja!

Veliku žetvu medalja na EP u karateu u tursko Gaziantepu nastavila je i ženska reprezentacija koja je uzela europsko zlato u ekipnom natjecanju pobjedom u finalu nad Slovačkom...

Hrvatska ženska karate reprezentacija u sastavu Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lucija Lesjak, a predvođena izbornikom Goranom Romićem u završnici je pretposljednjeg dana EP-a u karateu u Gaziantepu osvojila zlatno odličje i naslov europskog prvakinja.

Nakon što su na putu do finala svladale Azerbajdžan 2-1, Švedsku 2-0 i Španjolsku 2-1, u finalnom dvoboju hrvatske su djevojke svladale i Slovačku s 2-1.

Bio je to dramatičan dvoboj kojeg je opet nadmoćno obavila Lea Vukoja. Iako je bilo najzahtjevnije do sada, Lea je opet udarcem nogom u glavu, što vrijedi tri boda, preokrenula rezultat. Dogodilo se to samo devet sekundi prije kraja prve finalne borbe.

Mia Greta Zorko u dvoboju s aktualnom europskom prvakinjom izvukla je poraz 0-2. To je značilo da je uoči posljednje borbe rezultat bio 1-1 i u bodovima 5-5. Sadea Bećirović imala je prednost "senshua" od rezultata 2-1, jer je svaka karatistica prvi bod izborila u istom trenutku. Sadea je na kraju sačuvala rezultat 3-3, koji je zbog pravila prvog osvojenog boda značio i zlatno odličje oko vrata ponosnih djevojaka.

"Našoj sportskoj sreći nema kraja", sažetak je gotovo jedinstvenih izjava novih europskih prvakinja.

FOTO: Matija Juranović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!