Nogomet

UEFA: 'Finale je kasnilo zbog navijača s lažnim ulaznicama'

Matej Kačan • nedjelja, 29.05.2022.
UEFA: 'Finale je kasnilo zbog navijača s lažnim ulaznicama'

UEFA je priopćenjem reagirala na kašnjenje utakmice finala Lige prvaka, a kao uzrok za kašnjenje je krovna europska kuća označila navijače s lažnim ulaznicama koji su uzrokovali zastoj...

Veliku mrlju na finale Lige prvaka bacila je organizacija utakmice u kojoj su navijači Liverpoola bili zadržavani ispred ulaza i po dva sata, utakmica je kasnila, a na kraju je sve eskaliralo na ulazu sukobom policije i navijača.

Dok je UEFA prvo u obavijesti objavila kako finale kasni zbog kasnog dolaska navijača, britanski novinari i izvještaji s terena to su demantirali i optužili organizaciju utakmice, a sad je UEFA izdala novo priopćenje i našla je novog krivca.

"Prije utakmice, ulazi na Liverpoolovu tribinu bili su blokirani tisućama navijača koji su kupili lažne ulaznice koje ne radi na čitačima. To je uzrokovalo zastoj navijača koji su pokušali ući i rezultat je 35-minutna odgoda početka utakmice kako bi se omogućilo da što više navijača s pravim ulaznicama uspije ući.

Kako se masa počela gomilati i nakon početka utakmice, policija ih je suzavcem i silom rastjerala od stadiona. UEFA suosjeća s onima koji su pogođeni događanjima i zajedno s francuskom policijom i vlastima te nogometnim savezom će sve hitno analizirati", stoji u priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!