Košarka

Okorn: 'Nije upitno da je Zadar bio bolji, mi nemamo šanse u igri pet na pet jer su iskusniji'

Matej Kačan • utorak, 31.05.2022.
Okorn: 'Nije upitno da je Zadar bio bolji, mi nemamo šanse u igri pet na pet jer su iskusniji'
Foto: FaH

Cibona nakon prve utakmice finala HT Premijer lige više nema prednost domaćeg terena. Zadrani su uzeli prvu utakmicu i tu prednost, a trener domaćih Gašper Okorn kao razloge poraza je istaknuo slabu napadačku utakmicu svojih, loš ulazak i lošu utakmicu bekova.

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, nije upitno da su bili bolji. Što se nas tiče, prva greška je ulaz u utakmicu bez faula u pet minuta. Odgovornost tu snosi prva petorka koja je tako ušla u utakmicu. Nikako nismo našli svoju igru kroz cijelu utakmicu."

Nakon tog lošeg ulaska Cibona se vratila, ali nikako nije uhvatila ritam i Zadar je na kraju prelomio. Okorn vidi problem i u organizaciji napada.

"Naš loš napadački dan je primarno razlog poraza, 77 poena nije puno za primiti, ali ako ne možemo zabiti više od toga, to je jako loše napadački. Promašivali smo stvari koje je lakše pogoditi nego promašiti. Također imali smo dva neraspoložena playmakera, najbolji organizator je bio Radovčić koji je imao mjesec i pol pauze."

Zadrani su kao slabu točku napada istaknuli Roka Prkačina kojeg su ostavljali samog na šutu. Okorn nije iznenađen, ali Cibona tu činjenicu nije iskoristila.

"Nismo bili iznenađeni što su Prkačina ostavljali na trici, no nismo koristili rješenja koja smo pripremili za te situacije. Nemamo šanse u igri pet na pet na postavljenu obranu jer je Zadar kvalitetniji i iskusniji. Moramo sabrati glave i prespavati noć te napraviti detaljnu analizu za iduću utakmicu", rekao je Slovenac.

Jedan od najboljih u redovima Cibosa bio je Danko Branković koji je u reketu radio probleme Zadru, ali se za pobjedu ipak netko trebao više priključiti.

"U egalu smo bili do zadnje dvije minute i sve to prosuli u minuti, nema se tu što puno reći. Napadački moramo biti puno bolji, jako smo loši bili u šutu za tri poena, a oni su tu bili dobri. Moramo uzimati više skokova i kontrolirati igru", rekao je mladi centar Cibone.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!