Košarka

Helbich: 'Dobro smo odradili ključne stvari iz pripreme, moramo poraditi na obrani šuta'

Matej Kačan • utorak, 31.05.2022.
Helbich: 'Dobro smo odradili ključne stvari iz pripreme, moramo poraditi na obrani šuta'
Foto: FaH

Trener košarkaša Zadra Srđan Helbich istaknuo je dobru provedbu ideja iz pripreme utakmice protiv Cibone, ali je istaknuo i jednu stvar koja se mora popraviti prije drugog susreta...

Košarkaši Zadra upisali su veliku i važnu pobjedu na startu finalne serije HT Premijer lige. Zadar je u Zagrebu pobijedio Cibonu i ima tako važan "break", preuzeo je prednost domaćeg terena i s dvije pobjede u Zadru bio bi prvak.

Vrlo zadovoljan odrađenim u prvoj utakmici pod Tornjem je i trener Zadrana Srđan Helbich koji je sa stožerom u pripremi utakmice istaknuo dvije stvari, a ekipa ih je provela u djelo.

"Čestitam momcima na odličnoj partiji i što su uspjeli izvući energiju nakon polufinala koje je bilo iscrpno i zahtjevno. Ono što smo u pripremi utakmice najavili kao ključno, odradili smo dosta dobro, kontrolirali smo skok i nismo dozvolili puno koševa iz kontra napada što je karakteristično za Cibonu. Te dvije stvari smo dobro odradili i pobijedili smo."

Pomogao je i slab šuterski dan Cibone, a Zadar mora poraditi na tome da u sljedećim utakmicama ne bude toliko otvorenih prilika koje su Cibosi ovaj put promašili.

"Što se tiče Cibone, oni su promašili puno otvorenih šuteva, a mi ćemo morati poraditi na tome da im ne dozvolimo toliko broj šuteva za drugu utakmicu. Imali smo malo bolji postotak šuta za tri poena, i to je uz ove dvije stvari bio ključ pobjede", rekao je.

Velik dio tereta ponio je i Martin Junaković zbog skraćene rotacije i problema s osobnim greškama na bekovskim pozicijama.

"Utakmica je bila točno onakva kakvu smo očekivali. Cibona je odlična ekipa i pokazuje to cijelu godinu. Rastrčani su, jaki, imaju velika tijela i fizički su moćni. Spremali smo se na to, otvorili smo možda i malo nerealno, ali mislim da smo se nakon pada u zadnjem dijelu sezone digli kroz polufinale i napunili smo se samopouzdanjem i dobrom energijom . Mislim da smo ovaj put to i pokazali", kazao je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!