Tenis

Ruud: 'Imam šansu za finale, ali slične šanse ima i Čilić koji igra odlično'

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 02.06.2022.
Ruud: 'Imam šansu za finale, ali slične šanse ima i Čilić koji igra odlično'
Foto: EPA

Norvežanin Casper Ruud najavio je polufinalni dvoboj u Roland-Garrosu gdje će igrati protiv Marina Čilića, a kazao je da očekuje težak meč protiv dobrog suparnika...

Hrvatski tenisač Marin Čilić i Norvežanin Casper Ruud borit će se u petak za jedno mjesto u finalu Roland-Garrosa, drugog u godini Grand Slam turnira.

Nakon što je u dramatičnih pet setova Čilić slomio ruskog tenisača Andreja Rubljova, u polufinalu mu se pridružio Ruud koji je u četiri seta svladao 19-godišnjeg Danca Holgera Runea sa 6:1, 4:6, 7:6(2), 6:3.

U prošle dvije godine 23-godišnji Ruud je zapinjao u trećem kolu Roland-Garrosa, dok je prošle godine igrao osminu finala Australian Opena. No, ove godine na pariškoj zemlji ispisao je svoje najuspješnije dane na Grand Slam turnirima, i to ne samo on.

"Nisam samo ja u pitanju. Moram spomenuti Ulrikke Eikeri koja se plasirala u finale mješovitih parova. Ovo je uistinu veliki dan za norveški tenis", naglasio je Ruud koji se potom kratko osvrnuo na ono što ga čeka u polufinalu.

"Naravno da imam šansu za finale i došao sam na korak do velikog ostvarenja. No, slične šanse mojima ima i Marin Čilić koji će biti novi iznimno težak suparnik. Čilić iza sebe ima sjajan turnir, igra odlično u Parizu ove godine. Fokus mora biti maksimalan i za finale treba odraditi još jedan briljantan meč", poručio je Ruud.

FOTO: EPA/Yoan Valat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!