Tenis

Čilić je već polufinalom ušao u probrano društvo, a ako uđe u finale ispisat će povijest

Matej Kačan • četvrtak, 02.06.2022.
Čilić je već polufinalom ušao u probrano društvo, a ako uđe u finale ispisat će povijest
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić piše povijest na Roland-Garrosu pa je već ulaskom u polufinale kompletirao tu razinu na sva četiri Slama, a sad ima priliku povezati i finala...

Već samim ulaskom u polufinale Roland-Garrosa, Marin Čilić kompletirao je polufinala na sva četiri Grand Slam turnira. Time je postao tek peti aktivni igrač s takvim pothvatom, a društvo je jako probrano.

Prije Čilića to su od i dalje aktivnih igrača napravili samo velikani - Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Britanac Andy Murray, sve redom ponajveća imena svjetskog tenisa u 21. stoljeću, a možda i u povijesti.

Marin je tako u eri najveće dominacije istih imena uspio povezati polufinala na svim podlogama, a pobjedom protiv Caspera Ruuda u petak dodatno bi ispisao povijest te bi povezao i finala na sva četiri Slama.

Čilić je US Open osvojio 2014. godine, a finala je igrao na Wimbledonu 2017. godine i na Australian Openu godinu kasnije. Podvig sva četiri finala nisu postigla imena poput Samprasa, McEnroea, Beckera, Borga, Connorsa, Ashea i ostalih.

Od aktivnih imena, podvig sva četiri finala napravila su ista imena koja su ispred Marina i po pitanju polufinala - Murray, Nadal, Đoković i Federer.

Mnogima je upravo Roland-Garros bolna točka jer u Parizu do finala nisu došla neka najveća imena u povijesti poput Samprasa, Beckera, Ashea ili Newcombea.

Treba naglasiti da je Čilić, premda su mu do ovog tjedna polufinala i finala u Roland-Garrosu nedostajala, upravo ovaj zemljani Grand Slam osvojio u juniorskoj konkurenciji.

FOTO: EPA/Yoan Valat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!