Nogomet

Kovačić: 'Bitno je dobro ući u grupnu fazu i protiv Austrije odigrati onako kako smo se dogovorili'

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 02.06.2022.
Kovačić: 'Bitno je dobro ući u grupnu fazu i protiv Austrije odigrati onako kako smo se dogovorili'
Foto: FaH

Mateo Kovačić nakon teške sezone s Chelseajem mora još odraditi reprezentativnu obavezu. Unatoč umoru, ističe koliko je motiviran i koliko mu je čast nastupiti...

Iza Matea Kovačića je iscrpljujuća klupska sezona, ali je, bez obzira na tu činjenicu, pun želje kad su u pitanju lipanjski nastupi za Vatrene.

Njegovi motivi, kad je reprezentacija u pitanju, nikad, uostalom, nisu bili upitni.

"Istina, odigrat ćemo u kratkom razdoblju puno utakmica po isteku naporne sezone. S Chelseajem sam odigrao dosta utakmica i nije jednostavno, ali što je, tu je. Uostalom, čast je igrati za Hrvatsku. Spremni smo i motivirani za utakmicu protiv Austrije", poručio je Kovačić koji ozbiljno shvaća dvoboj s Austrijancima.

"Nikoga ne podcjenjujemo. Austrijanci su odlična momčad, to su pokazali na zadnjem Europskom prvenstvu i sigurno će biti još bolji s novim izbornikom, koji gaji dobar nogomet s puno presinga i trke. Svjetsko prvenstvo? Još je rano za to. Imamo najprije četiri utakmice u Ligi nacija. Sada smo fokusirani na Austriju, idemo korak po korak. Utakmice neće biti jednostavne, ali moramo biti spremni. I ne bih htio govoriti u smjeru što očekujemo od Lige nacija. Bitno je dobro ući u grupnu fazu i protiv Austrije odigrati onako kako smo se dogovorili", zaključio je Kovačić.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!