Nogomet

Dalić najavio Livakovića na golu, bit će promjena i u zadnjoj liniji

Branimir Korać • nedjelja, 05.06.2022.
Dalić najavio Livakovića na golu, bit će promjena i u zadnjoj liniji
Foto: FaH

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom sutra je dvoboj protiv Francuske u sklopu drugog kola Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u odnosu na prvo kolo...

U ponedjeljak Hrvatsku očekuje novi težak susret u Ligi nacija, na Poljud dolazi snažna Francuska. Taj dvoboj time je nezgodniji što Hrvatskoj stiže odmah nakon poraza na startu protiv Austrije.

"Nezgodno vrijeme, nezgodan poraz koji nas je uzdrmao i nismo ga očekivali. Nemam dečkima što puno prigovoriti, jednostavno nije išlo, sve što je bilo loše kod mene bilo je u Ligi nacija. Trebamo podići glave, idemo na svjetske prvake, nije nimalo lagano i ugodno, igrači su na kraju sezone i imaju i druge brige. Pokušat ćemo se vratiti u normalu, pronaći energiju i vratiti se tamo gdje smo bili", kaže izbornik Zlatko Dalić.

Nije samo Hrvatska loše startala, poraženi su svi polufinalisti zadnjeg Svjetskog prvenstva.

"Belgija, Hrvatska, Francuska i Engleska su izgubili, svi smo u nekim problemima. Francuska će sigurno biti moćna, ima širok izbor, niz sjajnih igrača i sa svim promjenama bit će jaka."

U Ligi nacija Hrvatska ne izgleda najbolje, postoje objektivni razlozi za to, ali Dalić niti ne pomišlja na predaju.

"Ne dolazi u obzir nikakvo prepuštanje, svaka utakmica je važna, ne želim ni pomisliti na predaju, nema šanse. Tako je svima, moramo pronaći snage i energije, mislio sam da ćemo dobiti Austriju i dobiti malo vremena da se posložimo, ali nismo uspjeli."

Izbornik je izdiktirao i sastav koji će istrčati.

"Branit će Livaković ovu i iduću, a Ivušić četvrtu. Desni bok nema drugog rješenja osim Juranovića, Šime možda uskoro uđe u konkurenciju. Na stoperu moramo probati Erlića, tu su i Vida i Šutalo. Lijevo Barišić, Kovačić, Brozović i Modrić su u sredini, prema naprijed, Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir u fazi napada. U drugom dijelu ćemo sigurno reagirati i mijenjati. U fazi obrane moramo biti puno bolji, oni čekaju naša otvaranja i koriste ih."

Veliki je problem neigranje Nikole Vlašića u klubu.

"Nije u ritmu, nema minutažu, a njemu trebaju i minutaža i status u klubu i onda će dati doprinos. Žao mi je zbog toga, znam koliko vrijedi i može, pokušavam ga vratiti, vjerujem jako puno u njega. Svakom igraču treba drugačiji pristup, od njega očekujem da će biti važna karika i da će pronaći pravi klub, pametan je dečko."

U Katru je Hrvatska isprobavala i igru s trojicom u zadnjoj liniji, protiv Francuske ostaje na standardnoj taktici.

"Htjeli smo i sutra s tri u zadnjoj liniji, ali smo oslabljeni i riskantno je. Moramo svima dati šanse, da vidimo tko je gdje i da ne gubimo vrijeme s nekima. Nemamo luksuz velikog broja igrača, imamo koliko imamo."

Dalić je za razliku od dvoboja s Austrijom na raspolaganju dobio i trojicu igrača iz mlade reprezentacije.

"Zvali smo njih trojicu da nam pomognu, dobit će minutažu sigurno, nismo imali niti dosta igrača na treningu. Posebno Sučić koji igra jako dobro u Salzburgu. Ostala je mladoj utakmici susret s Estonijom koji mora dobiti i bez ove trojice."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!