Liga nacija 2022., Liga A, skupina 1, 2. kolo, 06.06.2022, 20:45 h, Gradski stadion u Poljudu, Split
Suci: Marco Guida, Ciro Carbone, Giorgio Peretti, Giovanni Ayroldi
Hrvatska
Hrvatska
Andrej Kramarić 83' (11m)
1:1(0:0) Francuska
Adrien Rabiot 52'
Francuska

Rabiot i Kramarić za podjelu bodova u uzbudljivom susretu na punom Poljudu

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.06.2022.
Rabiot i Kramarić za podjelu bodova u uzbudljivom susretu na punom Poljudu
Foto: FaH

Hrvatska i Francuska remizirale su u drugom kolu Lige nacija. Na prepunom Poljudu nakon uzbudljive partije na svakoj strani pao je po gol...

Francuska
Hrvatska
Francuska
4
(do 63')
7
(do 63')
8
(do 80')
10
(do 79')
17
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić
16
Mike Maignan
2
Benjamin Pavard
3
Presnel Kimpembe
9
Wissam Ben Yedder
(do 62')
14
Adrien Rabiot
18
Lucas Digne
12
Christopher Nkunku
6
Matteo Guenduzi
8
Aurelien Tchouameni
(do 62')
17
William Saliba
20
Moussa Diaby
(do 79')
Pričuvni igrači
7
Antoine Griezmann
62'
13
Boubacar Kamara
62'
20
Jonathan Clauss
79'
 
 
Trener
Didier Deschamps

Nakon očajne predstave i rezultata protiv Austrije, Hrvatskoj je trebala prava partija za liječenje rana. Ona se dogodila u drugom kolu na Poljudu protiv Francuske, a izostala je samo pobjeda. No, dojam je da je i izboreni bod dobar.

Krenulo se u susret kontrolirano, Hrvatska je u početku bila aktivnija i napadala je visokim pritiskom gdje je dobro radio Mateo Kovačić. Po osvojenim loptama u šansu se gurao Ante Budimir, a nakon dva neuspješna bijega stvorila se i najbolja prilika.

Igrala s 18. minuta kad je baš Kovačić gurnuo Budimira, ovaj je iskosa s lijeve strane išao sam na vratara, imao je i bolje opcije na drugoj stativi gdje su Brozović i Majer sami, ali Budimir ide pucati sam i gađa Maignana.

Nakon pola sata bolje Hrvatske, uslijedilo je francusko vrijeme. Prvo je u 31. Christpher Nkunku zabio, ali iz zaleđa, dok u 39. ide i najbolja šansa Francuske kad je desno pobjegao Moussa Diaby i pucao je iskosa, ali Dominik Livaković je na mjestu.

Išlo se na poluvrijeme s 0:0, ali su Francuzi u ranoj fazi drugog dijela poveli. Probijen je desni hrvatski bok, Ben Yedder dugom loptom pronalazi utrčalog Rabiota, a ovaj iskosa pogađa u prvi kut.

Primirlila se igra nakon toga na dvadesetak minuta, a onda Luka Modrić u svom 150. nastupu puca sa 17 metara, ali Maignan je na mjestu, dok na drugoj strani Livaković čita pokušaj Greizmanna s 14 metara.

Hrvatska je ipak došla do izjednačenja iz pomalo kaotične situacije. Prvo je Luka Sučić po ulasku u igru izbačeen u prostor, brani mu Maignan situaciju jedan na jedan, ali u odbijancu Clauss ruši Kramarića.

Sudac je pokazao penal pa je sugerirano zaleđe, ali nakon VAR snimke vidi se da zaleđa nema pa sam Kramarić uzima loptu i pogađa s bijele točke.

Hrvatska je nakon toga krenula na sve ili ništa pa u 87. Nikola Vlašić dobro dribla, vuče i puca sa 17 metara, no opet je Maignan na mjestu. Na drugoj strani opet vreba Greizmann koji je dočekao kiks Juranovića, ali Livaković je izašao na vrijeme i spriječio je čist gol.

U četiri minute nadoknade tek je bila jedna prava prilika, Juranović je desno izbacio Sučića, ali ovaj puca kraj gola.

Na koncu po bod i gol svima, Francuska i Hrvatska imaju sad po jedan bod, dok Danska i Austrija sa zakašnjelim startom igraju svoju utakmicu u Beču.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Austrija1:2Danska
Hrvatska1:1Francuska
1Hrvatska 68:6+213
2Danska 69:5+412
3Francuska 65:7-25
4Austrija 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!