Tenis

Direktor WADA-e: 'Nadal nije 14. naslov u Roland-Garrosu osvojio zbog injekcija'

Branimir Korać • petak, 10.06.2022.
Direktor WADA-e: 'Nadal nije 14. naslov u Roland-Garrosu osvojio zbog injekcija'
Foto: EPA

Priznanje Rafaela Nadala da je u Roland-Garrosu primao injekcije koje su mu umrtvile stopalo kako ne bi osjetio bolove, podijelile su sportsku javnost. Direktor Svjetske antidopinške agencije tu ne vidi ništa loše...

Direktor WADA-e Olivier Niggle pojasnio je stav Svjetske antidopinške agencije oko anestetika te vlada stav kako to ne pomaže sportašu da bude bolji stoga niti nije na listi zabranjenih sredstava.

"Ako se neki proizvod nalazi na popisu zabranjenih proizvoda, to znači da utječe na performanse, da je loš za zdravlje i da je u suprotnosti sa sportskom etikom. Injekcije anestetika nisu zabranjene i to nije naš previd. Postavilo se pitanje, raspravljalo se o tome, nema ih na popisu jer ne poboljšavaju performanse i u osnovi nisu loše."

Iz tog razloga WADA ne vidi ništa loše u Nadalovom tretmanu i korištenju istih na Roland-Garrosu i tvrdi kako to nije razlog njegove pobjede.

"Je li to dobra medicinska praksa? Je li prihvatljivo da elitni sportaš dobiva injekcije prije nastupa? To je rasprava između liječnika i rasprava o medicinskoj etici. Rafael Nadal osvojio je 14 naslova na Roland-Garrosu. Ako je osvojio trinaest bez injekcija, vjerojatno nije zbog njih osvojio 14."

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!