Tenis

Murray: 'Mislim da su moji i Nadalovi razlozi za igranje uz bol različiti'

Matej Kačan • petak, 10.06.2022.
Murray: 'Mislim da su moji i Nadalovi razlozi za igranje uz bol različiti'
Foto: EPA

Andy Murray usporedio je svoju situaciju s onom Rafaela Nadala koji također igra kroz ozljedu i bolove, ali Škot smatra da su situacije bitno drugačije...

Iskusni britanski tenisač Andy Murray prokomentirao je situaciju svog nekadašnjeg velikog rivala Rafaela Nadala. I Murray je imao problema s kroničnom ozljedom zbog koje igra uz bolove, ali smatra da je situacija kod njegovog kuka i Nadalovog stopala dosta drukčija i zbog stanja u kojima su njihove karijere.

"Moja motivacija dolazi iz ljubavi prema tom sportu. Moja situacija je nešto drukčija u odnosu na Nadala, zbog operacije i svega. Ja vjerujem da on pokušava igrati da bi rušio rekorde i osvajao velike turnire. Apsolutno, morate to voljeti i biti voljni igrati kroz bolove kako postajete stariji sportaš, ali mislim da je lakše igrati kroz bol kad se natječete za velike naslove", rekao je Murray.

I Britanac je bio u situaciji kao Nadal, borio se za sam vrh i Grand Slamove, ali sad je to daleko iza njega.

"Za mene su posljednje četiri ili pet godina bile dosta drukčije, igrao sam Challengere i pao mi je ranking. Mislim da smo Nadal i ja u drukčijim situacijama, ali su na kraju razlozi za moju igru ljubav prema tenisu i zato što smatram da i dalje mogu igrati na visokoj razini", zaključio je Škot.

FOTO: EPA/Erik S Lesser

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!