Nogomet

Presretni Dalić: 'Erlić, Stanišić i Šutalo donijeli su nam još jednu glavobolju'

Mihaela Bradovski • subota, 11.06.2022.
Presretni Dalić: 'Erlić, Stanišić i Šutalo donijeli su nam još jednu glavobolju'
Foto: EPA

Nakon velike pobjede na Parkenu, izbornik Zlatko Dalić bio je prezadovoljan i nije skrivao oduševljenje hrvatskim nastupom.

Hrvatska je slavila u Kopenhagenu protiv Danske 1:0, a izbornik Zlatko Dalić bio je jako zadovoljan, posebno drugim poluvremenom.

"Čestitam dečkima na sjajno odigranoj utakmici. Takva je nekakva bila zamisao da pokušamo u prvom poluvremenu parirati, sačuvati se i imati energiju. Nismo uspijevali u svemu tome, ali sačuvali smo nulu, ali smo onda u drugom dijelu okrenuli utakmicu i zabili. Zaista mislim da je ovo bila sjajna utakmica hrvatske reprezentacije u drugom dijelu protiv velikog protivnika i punog stadiona. Mislim da smo pokazali visoku kvalitetu. Ovo je ono što Hrvatska može i treba. Mislim da smo na pravom putu i da imamo dobru momčad, ostala je još jedna utakmica protiv Francuza."

Još jednju cijelu utakmicu odigrao je Marcelo Brozović kojem to nije nikakav problem.

"Broz može i za njega to nije problem, vidjeli smo da ima energiju i ne treba ga mijenjati. On istrči 12-13 kilometara u svakoj utakmici i puno znači za ovu reprezentaciju i zato ga nismo mijenjali. Kada smo se vratili na standardnu veznu liniju, sve je bilo dosta drugačije."

Izbornik je posebno istaknuo Erlića, Šutala i Stanišića.

"Sve pohvale tim dečkima koji su iskoristili svoju šansu i nametnuli se, bez pardona odigrali s puno sigurnosti, dva mlada stopera koja nisu nikako igrali zajedno, ali i Stanišić u drugom poluvremenu. Odigrao je sjajnu utakmicu te su tri igrača bila zaista na vrhunskom nivou iako mladi i iako tek počinju u hrvatskoj reprezentaciji. Erlić, Stanišić i Šutalo donijeli su nam još jednu glavobolju."

Na poluvremenu je iz igre izašao Šime Vrsaljko, ali nije riječ o ozljedi.

"Šime je dugo bio odsutan, dobro je igrao i ne želimo ga potrošiti. Morali smo ga malo i sačuvati, on nama treba, prevaga je i u zajedništvu i bodrenju, on živi s ekipom. Drago mi je da se vratio. Mogu samo pohvaliti sve dečke nakon onog Osijeka i teške situacije, sjajno protiv Francuske i danas još bolje." Slijedi Francuska kod koje Hrvatska dolazi puna samopouzdanja.

"Francuska je jedna od najboljih svjetskih momčadi, ako ne i najbolja s velikim kadrom igrača, ali mi smo u zaista dobroj situaciji, u zamahu i energiji koja nas nosi. S ovakvom energijom i zajedništvom možemo ići dalje."

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!