Automoto

Leclercu opet pole position u Azerbajdžanu, Perez brži od Verstappena

Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Leclercu opet pole position u Azerbajdžanu, Perez brži od Verstappena
Foto: EPA

U prvom startnom redu u nedjeljnoj VN Azerbajdžana u Bakuu startat će Ferrarijev Charles Leclerc, kojem je ovo drugi pole position na ovoj stazi, te Red Bullov Sergio Perez...

Drugu godinu u nizu s prvog startnog mjesta na VN Azerbajdžana krenut će Charles Leclerc. Monegaški vozač odradio je sjajan posao u posljednjem krugu te je zauzeo prvo mjesto kvalifikacija s 1:41.359 vremenom.

Leclerc je ostavio iza sebe Red Bullov dvojac, a u tom momčadskom dvoboju opet je bolji bio pobjednik posljednje utrke u Monaku, Sergio Perez. Meksikanac je za Leclercom zaostao 282 tisućinke, ali je bio brži za 0.065 sekundi od Maxa Verstappena.

Iza prvog trojca ostao je Carlos Sainz pa tako Ferrari i Red Bull opet dijele prva četiri mjesta, dok je peti George Russell u Mercedesu. Slijede Pierre Gasly, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda pa Sebastian Vettel koji je imao sudar u drugoj rundi.

To je bilo samo zaokruženje lošeg dana za Aston Martin jer u prvoj rundi u zidu je dvaput završio Lance Stroll. Deseti je Fernando Alonso o kojem će se vjerojatno pričati danima jer izazvao je malu kontroverzu u prvoj rundi.

Naime, nakon prekida zbog Strolla je Alonso vozio usporeno u posljednjoj minuti i tako je "kočio" vozače koji su s vremenima iza njega nastojali ga preskočiti i izbaciti u prvoj rundi, a u drugom sektoru je i izletio sa staze i izazvao žutu zastavu.

Bilo je dosta ljutnje od vozača iza njega, a posebno je vokalan bio Alex Albon koji je pozvao i na kaznu od koje zasad nema ništa.

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!