Nogomet

Mancini: 'Nisam očekivao da ćemo biti ovako dobri u kratkom vremenu'

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
Mancini: 'Nisam očekivao da ćemo biti ovako dobri u kratkom vremenu'
Foto: EPA

Italija u novom ruhu oduševljava sve svoje obožavatelje, a i izbornik Roberto Mancini iznenađen je kvalitetom igre ekipe koju je i sam okupio po prvi put...

Talijanski izbornik Roberto Mancini iznenadio je sve popisom igrača za Ligu nacija kad je umjesto nekih poznatih lica pozvao potpuno nove igrače, ali to mu se zasad isplaćuje. Italija je u Ligi nacija upisala remije s Njemačkom i Engleskom uz pobjedu nad Mađarima i na vrhu je skupine.

Mancini je bio zadovoljan igrom ekipe protiv Engleza u remiju bez golova, a priznao je da ni sam nije očekivao ovako dobru momčad s obzirom na to da je prvi put skupljena u ovakvom obliku.

"Iskreno, nisam očekivao da ćemo biti ovakvi. Očekivao sam mnogo lošije igre. Ipak ispred sebe imamo još posla, staza je duga i puna opasnosti. Moramo zabijati više, da je Frattesi zabio u početku, bila bi to drukčija utakmica. Drugi put će ući", rekao je.

Mancini je potpuno promijenio ekipu, uveo je neke koji ni u klubovima ne igraju glavnu ulogu, ali Italija je iznenadila sve kompaktnosti i dobrom igrom.

"Nisam očekivao da ćemo biti toliko dobri u ova tri tjedna koliko smo zajedno. Bitno je da nikad nismo mijenjali stil nogometa, čak i kad su se ljudi mijenjali", rekao je.

Jedan od vođa ove nove Italije svakako je Romin Lorenzo Pellegrini koji je oduševio pa su odmah krenule usporedbe s Tottijem.

"Pellegrini ima svoj stil nogometa, nije desetka kao Giannini ni kao Totti. Mislim da može mnogo napredovati jer je dobar i u napadu i obrani. Nekad gubi lopte gdje ne bi trebao, ali ako popravi to i još nekoliko stvari, može postati zaista izvanredan", kaže Mancini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!