Nogomet

Southgate: 'Generalno igramo dobro, ali nedostaje preciznosti'

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
Southgate: 'Generalno igramo dobro, ali nedostaje preciznosti'
Foto: Dejan Popek

Engleski izbornik Gareth Southgate generalno je zadovoljan igrom svoje momčadi usprkos zabijenom tek jednom golu i osvojena dva boda u Ligi nacija...

Iako Englezi u tri utakmice Lige nacija ne znaju za gol iz igre, izbornik Gareth Southgate zadovoljan je generalnom igrom momčadi. On je nakon remija bez golova protiv Italije poručio da samo treba popraviti realizaciju.

"Bilo je mnogo stvari koje smo dobro radili u Njemačkoj, ali i mnogih koje je trebalo popraviti u ovoj utakmici i njih smo uglavnom i popravili. Bolje smo provlačili loptu kroz njihov srednji pritisak do sljedeće linije, to smo radili dosta bolje", rekao je, pa nastavio:

"Imali smo dvije ili tri jako dobre prilike koje se moraju zabiti, ali nam je nedostajalo preciznosti u posljednjoj trećini. Generalno sam zadovoljan igrom. Mislim da je bilo dobrih individualnih partija, igrača koje je trebalo provjeriti i koji su ušli i odradili dobru utakmicu", kazao je.

Englezi su u tri utakmice dali samo gol, i to s bijele točke, ali Southgate ne smatra da se igra oprezno i konzervativno.

"Ne bih rekao da se ovo može nazvati opreznom igrom. Pokušali smo donijeti loptu naprijed kroz organiziranu momčad, dali smo loptu napadačima i dali im pokušaje. Pokušali smo osvježiti ekipu jer znamo koji je dio sezone, ali jednostavno smatram da u posljednjoj trećini fali svježine i preciznosti u ovom trenutku", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!