Nogomet

Deschamps: 'Ulazak Modrića u Kopenhagenu dosta toga je promijenio u sredini terena'

Branimir Korać • nedjelja, 12.06.2022.
Deschamps: 'Ulazak Modrića u Kopenhagenu dosta toga je promijenio u sredini terena'
Foto: Mario Strmotić/HINA

U ponedjeljak Hrvatska od 20:45 sati gostuje kod Francuske gdje će pokušati doći do novih bodova. Didier Deschamps svjestan je da je Francuskoj ovo prilično bitan dvoboj u kojem mora tražiti bodove...

Didier Deschamps kao i svi ostali izbornici prisiljen je na rotacije i promjene, ali tvrdi kako se prilagođava situaciji i to mu ne predstavlja problem.

"Ništa me ne nervira, prilagođavam se, pazim da ne riskiram s onima koji imaju određene probleme. Kraj je sezone i svi su umorni, između dvije utakmice radimo potrebne prilagodbe, asli isprobali smo neke stvari i igrače te na to gledam kao na dobru stvar za budućnost."

Deschamps je dosta miksao i sam sustav, ali tvrdi da nije odustao od igre s trojicom u zadnjoj liniji.

"Nisam se predomislio, samo imamo različite opcije. Krenuo sam s idejom da jedanaestoricu stavim na njihove najbolje pozicije. Opcije su postojale i prije, to ne znači da zato što smo dva meča igrali s četiri u zadnjoj liniji da se obrana s trojicom baca u smeće. To je dobro za nas utoliko što smo manje predvidljivi za protivnika."

Deschamps je poručio kako će ovu utakmicu braniti Mike Maignan, ali nije mogao potvrditi hoće li priliku dobiti i Kylian Mbappe. "S njim razgovaram kao i sa svima, nije sto posto spreman, ali imali smo dogovor za pola sata protiv Austrije. Nije ušao zato što je rezultat bio takav nego zato što smo to i planirali. Još ne znam hoće li sutra igrati."

Deschamps se ne zamara previše Hrvatskom već je potpuno koncentriran na Francusku za koju je svjestan da mora do pobjede.

"Hrvatskoj je bilo teško u prvom dijelu protiv Danske, ali ulazak Modrića dosta toga je promijenio u sredini terena. Hrvatska je tu imala više kontrole i bila je opasnija, a tko će sutra igrati, to ćemo tek vidjeti, ima i Hrvatska opcija."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!