Nogomet

Bjelica o nezadovoljstvu: 'Volio bih da se sve ne pita mene nego da netko iz kluba pruži odgovore'

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.06.2022.
Bjelica o nezadovoljstvu: 'Volio bih da se sve ne pita mene nego da netko iz kluba pruži odgovore'
Foto: FaH

Završnicu prošle sezoine u Osijeku je obilježilo nezadovoljstvo Nenada Bjelice koji ga je otvoreno artikulirao u javnost. Na kraju se sve to negativno odrazilo na momčad...

Kakav je danas situacija, zanimalo je medije. Bjelica i dalje čeka da se netko drugi u klubu pokrene i obavjesti javnost što se događa.

"Radi se na tome, nisam ja taj koji bi trebao o tome pričati. Ja sam odgovoran za sportski dio i malo sam razočaran da ste to primijetili na kraju sezone, a ja sam o tome pričao već godinu dana. Mediji su to shvatili tek dva mjeseca prije kraja sezone, a to je tako cijelo vrijeme. Nisam ja odgovorna osoba da pružim odgovore, volio bih da se sve ne pita mene nego da netko iz kluba pruži odgovore na pitanja koja zanimaju navijače. Nemam problema komentirati sve što je sportski segment i tu sam za sva ta pitanja, ali ovo bih volio da u ime kluba netko s druge logističke strane pruži odgovore."

Na pripreme je došao oran i spreman, potpuno posvećen Osijeku.

"Ja sam se odmorio, kada vidim igrače nasmijane i u ovakvom stanju to te puni energijom i motivacijom. Do zadnjeg dana ću dati svoj maksimum. Ovo je moj posao, ali taj klub je i moja velika emocija koju bih volio vidjeti od svih. Volio bih da tu emociju imamo svi, da se maksimalno borimo za boje ovog kluba, meni je jako stalo. U zadnja dva mjeseca svašta se pisalo, a na kraju ništa nije bilo istina. Sve sam radio i govorio za boljitak NK Osijek. Ovaj klub je institucija stara 75 godina i poštivat ću je do kraja."

Bjelica razmišlja samo o Osijeku i tvrdi kako će tako biti dok god bude u klubu.

"Moj plan su treninzi, fokusirani smo na ono što dolazi. Što se može dogoditi, događaju se svakakve situacije u životu, ali maksimalno sam fokusiran na klub i na ono što je tu. Do zadnjeg dana ću raditi da ovaj klub bude bolji onog dana kada ga budem napustio."

Što se tiče komunikacije s Mađarima, tvrdi kako je ona dobra. Međutim isto tako dodaje kako se mora koncentrirati na sportski dio i ne trošiti energiju na okolne stvari.

"Nemam problem s predsjednikom i vlasnikom, razgovarao sam s predsjednikom prije odmora, čuli smo se i sinoć, nismo ulazili u ove teme, ne volim više to ni pitati. Želim biti fokusiran na momčad, vidjeli ste na kraju sezone koliko nedostatak energije kod mene utječe na moju momčad, previše je te energije otišlo u vjetar s moje strane. Kada sam rekao da sam umoran, stvarno sam bio jako umoran. Želim se maksimalno fokusirati na momčad i više se uopće ne želim baviti i odgovarati na takva pitanja."

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!