Nogomet

Kakav dan u Ligi A: Mađari razbili Englesku u Wolverhamptonu, Italija teško stradala u Njemačkoj!

Mihaela Bradovski • utorak, 14.06.2022.
Kakav dan u Ligi A: Mađari razbili Englesku u Wolverhamptonu, Italija teško stradala u Njemačkoj!
Foto: EPA

Četvrto kolo Lige A Lige nacija donijelo je niz vrlo zanimljivih dvoboja, a zadnji dan četvrtog kola donio je i dva neočekivana rezultata. Mađarska je pregazila u gostima Englesku, a Italija je pregažena u Mönchengladbachu...

Totalni raspad doživjeli su Englezi na Molineauxu gdje ih je pregazila Mađarska s 4:0. Prvi put u povijesti Engleska je izgubila kod kuće s četiri ili više golova razlike bez da je postigla gol, Mađarska je bila iznimno efikasna i potpuno je šokirala Engleze.

Engleska je tako nakon četiri kola u Ligi nacija na zadnjem mjestu sa samo dva osvojena boda dok je Mađarska potpuno neočekivano na vodećoj poziciji sa sedam bodova.

Odmah nakon susreta krenula su nagađanja engleskih medija o otkazu Garethu Southgateu koji je odveo Englesku u polufinale Svjetskog i finale Europskog prvenstva, ali Englezi ne trpe ovakve blamaže.

Dvostruki strijelac za Mađarsku bio je Roland Sallai, a po jedan pogodak dodali su Zsolt Nagy i Daniel Gazdag. Englezi su utakmicu završili s igračem manje zbog isključenja Johna Stonesa, ali ono je došlo već na 3:0 za Mađare i nije odlučilo pobjednika.

Šok i u Mönchengladbachu gdje je malo tko očekivao tako visoku pobjedu Njemačke protiv Italije. Završilo je 5:2 za Flickove izabranike.

Pobjeda Njemačke nije nikakvo iznenađenje, Hansi Flicki transformirao je reprezentaciju koja je danas znatno opasnija nego što je to bilo pod Löwovim vodstvom zadnjih godina.

Raspoloženi Nijemci već u prvih 70 minuta riješili su pitanje pobjednika. Već tada vodili su 5:0 uz dva gola Tima Wernera te po jedan Joshue Kimmicha, Ilkaya Gündogana i Thomasa Müllera. Sve što je Italija napravila bilo je smanjenje na 5:2 golovima mladog Wilfrieda Gnonta i Alessandra Bastonija.

Belgijci su i bez De Bruynea stigli do sva tri boda u gostima kod Poljske. S ova tri boda dovukli su se do drugog mjesta i sa sedam bodova u zadnja tri kola malo su isprali gorak okus katastrofe protiv Nizozemske u prvom kolu.

Pogodak za pobjedu postigao je još u 16. minuti Michy Batshuayi.

Sjajna utakmica u Rotterdamu. Wales se uspio vratiti iz dva gola zaostatka i u 92. minuti poravnati, ali gubitak koncentracije bio je skup i već u sljedećoj minuti Nizozemska zabija za pobjedu.

Nizozemci su već u 23. minuti vodili s 2:0 golovima Noe Langa i Codyja Gakpa, a Velšanima se nije dobro pisalo u tim trenucima.

Uspjeli su vratiti nadu smanjenjem preko Brennana Johnsona i bili su uvjereni kako su došli do boda kada je Gareth Bale u 92. minuti izjednačio iz kaznenog udarca. Međutim već u sljedećoj minuti Memphis Depay zabija za pobjedu Nizozemske 3:2.

Liga A, četvrto kolo:
Engleska - Mađarska 0:4
Poljska - Belgija 0:1
Njemačka - Italija 5:2
Nizozemska - Wales 3:2

FOTO: EPA/ANDREW YATES

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Poljska0:1Belgija
Nizozemska3:2Wales
1Nizozemska 614:6+816
2Belgija 611:8+310
3Poljska 66:12-67
4Wales 66:11-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!