Nogomet

Trener Kizilžara: 'Mislim da ćemo uspjeti iznenaditi Hrvate u prvom susretu'

Branimir Korać • četvrtak, 16.06.2022.
Trener Kizilžara: 'Mislim da ćemo uspjeti iznenaditi Hrvate u prvom susretu'
Foto: FaH

Osijek nastup u Europi otvara u dalekom Kazahstanu gdje će igrati protiv debitanta na europskoj sceni Kizilžara. Kazahstanci vjeruju u svoje šanse u ovim dvobojima...

Iako se na papiru činilo da je Osijek dobro prošao i da je izvukao protivnika s kojim ne bi trebao imati problema, Nenad Bjelica istaknuo je niz stvari nkoje ga brinu uoči prvog susreta.

Udaljenost je svakako problem, kao i činjenica da će Kizilžar za razliku od Osijeka biti u natjecateljskom ritmu. Upravo to kao svoju prednost vidi trener Kazahstanaca Ali Alijev.

"Mislim da su se svi kazahstanski klubovi suočili s vrlo teškim protivnicima, a mi nismo iznimka. Hrvatski nogomet danas je u usponu, kako reprezentacije tako i klupski, tako da je ovo vrlo ozbiljan zadatak. Osijek je dostojan protivnik, a jedva čekam vidjeti naš klub u međunarodnoj areni. U tim susretima bitnu ulogu može odigrati činjenica da se naše prvenstvo nastavlja, u punom jeku, a u Europi sezona je završila krajem svibnja. Sada se formiraju nove momčadi, najvjerojatnije će imati nove igrače i za njih će se sve to dogoditi u pripremnom periodu. Mislim da ćemo uspjeti iznenaditi Hrvate u prvom domaćem susretu."

Trener Kizilžara morat će podići svoju momčad ako želi parirati Osječanima, u prvenstvu ne stohje dobro i zadnji rezultati ne ulijevaju povjerenje.

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!