Ostali sportovi

Hrvatski košarkaši u kolicima visoko slavili i protiv Bugarske

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 16.06.2022.
Hrvatski košarkaši u kolicima visoko slavili i protiv Bugarske

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima ostvarila je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu, nakon što je u susretu 2. kola D skupine porazila Bugarsku sa 64:34.

Ovom pobjedom izabranici Siniše Kuharića ispunili su prva dva zacrtana cilja, osigurali su ostanak u B diviziji europske košarke u kolicima, te izborili plasman u četvrtfinale sarajevskog turnira.

O tome tko će im biti suparnik o četvrtfinalu odlučivat će treća utakmica u D skupini protiv domaćina Bosne i Hercegovine u petak.

"Bugarska je nama bila nepoznat suparnik i toga smo se pomalo pribojavali, vidi se da dečki puno rade, da puno treniraju, a pomalo im je na ruku išla određena doza nervoze s naše strane na početku utakmice. No, završilo je onako kako smo planirali i htjeli, nismo forsirali čitavu utakmicu, malo smo i odmarali za treće kolo i utakmicu protiv Bosne i Hercegovine," rekao je Ademir Demirović, prvi strijelac utakmice s 20 koševa.

Dino Sinovčić je dodao 14, a Ante Štimac 13 koševa. U bugarskim redovima najefikasniji su bili Ivanov s 11, te Fikov sa sedam koševa.

U petak hrvatske košarkaše očekuje dvoboj protiv Bosne i Hercegovine, bit će to derbi D skupine. Posljednji međusobni susret, onaj odigran prošle godine na Europskom prvenstvu u Ateni, pripao je hrvatskim košarkašima.

"BiH je uvijek neugodna, imaju dobru momčad, dobro se poznajemo. Vidjet ćemo kakvo će biti otvaranje utakmice, ono bi moglo odrediti sve. Ključno će biti smanjiti broj pogrešaka u igri," dodao je Demirović.

U drugom susretu iz skupine BiH je pobijedila Mađarsku sa 106:26.

Na ljestvici skupine vode BiH i Hrvatska sa po dvije pobjede, dok Bugarska i Mađarska imaju po dva poraza.

HRVATSKA – BUGARSKA 64:34 (19:11, 19:7, 16:11, 10:5)

Utakmica 2. kola D skupine Eurpskog prvenstva. Dvorana Hotela Hills.

Gledatelja: 50. Suci: Frances Kremarik (VB), Murat Ozden (Tur), Jose Coelho Custodio (Por)

HRVATSKA: Sinovčić 14 (0-1), Pandžić 2, Žagar, Pešić 4, Bistrović (0-2), Demirović 20 (4-4), Štimac 13 (1-3), Perinović, Nišandžić, Lisska, Adrić 2, Bastalić 9 (1-2).

BUGARSKA: Popov (0-4), Olsen 2 (0-4), G. Ivanov 11 (2-4), Fikov 7 (1-2), M. Ivanov 2, Kostov 2, Parushev, G. Ivanov 2, Vaklinov, Elenkov 4, A. Ivanov 4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!