Košarka

Organizira se 'Kamp Krešimira Ćosića', skup prvih besplatnih hrvatskih košarkaških kampova za djecu

Sportnet • ponedjeljak, 20.06.2022.
Organizira se 'Kamp Krešimira Ćosića', skup prvih besplatnih hrvatskih košarkaških kampova za djecu

Iz Udruge Dani Krešimira Ćosića najavljuju organiziranje tri besplatna košarkaška akampa za djecu u Hrvatskoj, koje organiziraju Cedevita Junior, KK ABC Zadar te KK Pazin...

Udruga Dani Krešimira Ćosića organizira prve besplatne košarkaše kampove u Hrvatskoj na tri lokacije. "Ovo je zaista jedinstveni pristup animiranja i podučavanja djece u košarci, sportu, zdravom životu i sportskim vrijednostima", izjavila je Ana Ćosić Pajurin.

Kamp je namijenjen djeci od 8 i 9 godina te će trajati pet radnih dana svakim danom od 9 do 12 sati. Unutar tog perioda djeca su naučila osnove košarke, o povijesti košarke, zdravoj prehrani, sportskoj psihologiji, fair playu i drugom.

Kampovi su organizirani u suradnji s lokalnim košarkaškim klubovima koji u zajedničkom interesu promicanja košarke i sporta pružaju svoju stručnu pomoć i treniraju djecu. Lokalni klubovi koji su uključeni ove godine su KK Cedevita junior iz Zagreba, KK ABC Zadar iz Zadra i KK Pazin iz Pazina. Iduće godine planira se obuhvatiti cijela Hrvatska. Kampove će posjetiti slavni bivši košarkaški koji će prenijeti svoja iskustva djeci i omogućiti im otvoreni razgovor i postavljanje brojnih interesantnih pitanja.

"Cilj je popularizirati košarku. Trenutna situacija u hrvatskoj košarci nije obećavajuća, ali bez stvaranja novih naraštaja košarkaša i navijača teško da ćemo se izvući. Kampovi zastupaju razmišljanja Krešimira Ćosića među kojima je i to je da sportaš mora biti kompletna osoba i da sebičnosti nema mjesta u kolektivnom sportu", otkriva Zdenka Zrilić iz Udruge.

Na tragu toga uskoro će biti izdana knjižica koju će dobiti polaznici kampa pod nazivom 'I ja sam Krešo.', u kojoj će djeca čitati o raznim anegdotama iz Krešinog života i ispunjavati zadatke s porukom prijateljstva, zajedništva i važnosti obrazovanja.

Na svakom kampu je ograničeni broj mjesta ovisno o kapacitetima dvorane tako da se očekuje popunjavanje mjesta u jako kratkom roku. Kada se popune mjesta, prijave dalje neće biti moguće. Ovo je više nego hvalevrijedan projekt koji osim popularizacija košarke daje djeci jednu kompletnu edukaciju u sportu i sve to besplatno.

Lokacije ovogodišnjih kampova:
27.6. - 1.7.2022. – KK CEDEVITA JUNIOR, Dom košarke Cedevita
27.6. - 1.7.2022. – KK PAZIN, Školsko-gradska sportska dvorana Pazin
22. - 26.8.2022. – KK ABC ZADAR, Dvorana Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!