Ostali sportovi

Zlatni juniori u rukometu na pijesku dočekani u Zagrebu

Sportnet • utorak, 21.06.2022.
Zlatni juniori u rukometu na pijesku dočekani u Zagrebu

Hrvatska muška juniorska reprezentacija doputovala je u ponedjeljak, 20. lipnja, u večernjim satima u zagrebačku zračnu luku, gdje im je priređen doček vrijedan zlatne medalje i titule svjetskih prvaka...

Juniore su dočekali članovi obitelji i mnogobrojni prijatelji u prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama uz vesele navijačke pjesme, a pozdravio ih je i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Zlatnu generaciju hrvatskih juniora dočekao je veliki broj članova obitelji i prijatelja, koji su se okitili crveno-bijelim kockicama i priredili nezaboravnu večer svjetskim juniorskim prvacima. Slavlje je uveličao i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac, koji je juniorskoj reprezentaciji čestitao na povijesnom uspjehu ostvarenom na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj i ukazao na važnost osvojenog naslova za cjelokupni rukomet u Hrvatskoj.

"U ime Hrvatskog rukometnog saveza i u u moje ime želim čestitati cijeloj ekipi i stručnom stožeru na osvojenom prekrasnom prvom mjestu. To je veliki uspjeh. Iako vam se u ovom trenutku ne čini da ste napravili veliki rezultat, ja se toplo nadam da ste vi upravo ta generacija koja će igrati na Olimpijskim igrama za hrvatsku rukometnu reprezentaciju rukometa na pijesku. Zahvaljujem vam se na odricanju i potrošenom vremenu na pripremama, ali nemojte stati na tome i nastavite igrati rukomet na pijesku i kao seniori. Budite ustrajni i napravite još puno dobrih rezultata. Dobro se naspavajte i proveselite se sa svojima. Tek ćete kasnije shvatiti kakav ste veliki posao i rezultat napravili prvenstveno za sebe i svoje najmilije, ali i za hrvatski rukomet. Još jednom iskrene čestitke i želim vam puno uspjeha u daljnjem trenažnom procesu i da napravite još puno tako dobrih rezultata", izjavio je predsjednik Grahovac.

"Ovaj uspjeh znači jako puno, ne samo za rukomet na pijesku nego općenito za rukomet u Hrvatskoj. U Hrvatskom rukometnom savezu jako smo ponosni na ovakav rezultat. To je već 29. medalja u nizu u rukometu na pijesku. S obzirom na činjenicu da Međunarodna rukometna federacija pridaje sve veći interes i sve veću važnost rukometu na pijesku samim time ovo je još veći rezultat", zaključio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, koje je ujedno i predsjednik razvojne komisije Međunarodne rukometne federacije.

Izlaznoj generaciji juniora obratio se i izbornik Stjepan Babić, koji je i sam svojevremeno igrao za juniorsku reprezentaciju.

"Puno vam hvala na ovom lijepom iskustvu. Naša reprezentacija trebala je imati vrhunac na Olimpijskim igrama u Senegalu, no nažalost smo to propustili zbog pandemije. Na kraju smo izvukli maksimum, bili smo na Europskom prvenstvu i kvalificirali smo se na Svjetsko prvenstvo. Ovo nam je bilo prvo Svjetsko prvenstvo i odmah smo ga osvojili. Ispraćam svoju drugu generaciju juniora kao izbornik, i to drugu zlatnu, tako da sam jako zahvalan i ponosan. Ovu reprezentaciju krasila je dobra obrana, požrtvovnost i koncentracija", rekao je Babić.

Kratku zahvalu svim navijačima uputio je i Luka Glavendekić, koji je na prvenstvu izabran u najbolju momčad na poziciji desnog krila.

"Sigurno nismo ovo očekivali, ali ugodno smo iznenađeni i puno hvala svima koji su došli. Hvala svim navijačima koji su nas pratili i bodrili. Bilo je puno lakše igrati kad smo znali da nas prate na tribinama i ispred malih ekrana. Hvala svima još jednom", izjavio je Glavendekić.

Pomoćnoj trenerici Niki Horvat te zlatnim reprezentativcima Antoniu Fabeku i Matiji Jurasoviću priređen je i svečani doček u rodnom gradu Zaprešiću na kojem su prisustvovali roditelji, prijatelji i članovi MRK Zaprešića. Dočekani su bakljama i uz pjesmu Hrvatska je prvak svijeta na zaprešićkoj šetnici kardinala Franje Kuharića.

Zlatna svjetska juniorska medalja veliki je uspjeh rukometne reprezentacije. Hrvatska se na pjeskaškoj sceni kroz godine isprofilirala kao jedna od svjetskih sila, za koju se uvijek očekuje dobar rezultat. U prilog tome ide i posljednja osvojena medalja, ona iz Grčke, koja je 29. po redu pjeskaška medalja za Hrvatsku na velikim natjecanjima od 2004. godine.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!