Vodeni sportovi

Tucak: 'Nemam dečkima što zamjeriti, sretan sam zbog enormne volje i želje'

Mihaela Bradovski • utorak, 21.06.2022.
Tucak: 'Nemam dečkima što zamjeriti, sretan sam zbog enormne volje i želje'
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj otvorila je remijem 8:8 protiv Grčke u zanimljivom dvoboju u kojem je mogla i do pobjede...

Izbornik Ivica Tucak nakon susreta je zvučao zadovoljno. Sav taj grč koji je bio vidoljiv u igri je i očekivao s obzirom na prvu utakmicu.

"Mislim da smo s enormnom željom i srcem uspjeli iščupati ovaj bod, iako smo cijelo vrijeme bili u minusu. Vidjelo se, ali za mene je to zaista i očekivano, taj grč u igri. To je zadnje što mogu igračima zamjeriti. Znao sam da će to tako približno biti. To je prva utakmica momcima, ruke su teške kako se kaže. No, mislim da smo koncepcijski bili dobri, puno toga napravili za vrijeme utakmice. Da, i promašivali, ali veseli me ta volja, želja i nemam što dečkima zamjeriti. Dapače, i da smo dobili ili izgubili, ovo je tek početak turnira. Sad valja odigrati još dvije utakmice u grupi. Ovo je velike iskustvo za igrače", prenosi stranica Saveza izbornikove riječi.

Andrija Bašić završio je susret s jednim pogotkom, nije zadovoljan samo remijem, ali svjestan je da je on realan.

"Ne možemo biti zadovoljni jer nismo dobili, ali igra nekako, pa onda i tijek utakmice su mislim i najpravedniji za ovakav konačan rezultat. Imali su i oni priliku za pobjedu, a vodstvo cijelo vrijeme. Prva utakmica, dosta nervoze. U početku više s naše strane pa je ispalo kao da smo mi igrali, ali oni su bili ti koji su zabijali golove. Mislim da vratiti se ipak protiv ovakve Grčke iskazuje karakter, možemo biti zadovoljni, a opet istodobno i malo žaliti jer imali smo zadnji napad, time-out."

Luka Bukić upozorava kako u naredne dvije utakmice treba razmišljati i o gol razlici.

"Malo smo nervozno ušli u utakmicu. Nije se lako vratiti i vraćati u utakmicu cijelo vrijeme. Na kraju smo izvukli X i to samo znači da treba nastaviti sada maksimalno i protiv Japana i Njemačke jer će te utakmice odlučivati tko će biti prvi u skupini. Sve sada ovisi o gol-razlici."

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!