Nogomet

Subašić: 'Dobro treniramo, nadam se da imamo rezervi, ali trofej ni PSG ne može obećati'

Matej Kačan • nedjelja, 26.06.2022.
Subašić: 'Dobro treniramo, nadam se da imamo rezervi, ali trofej ni PSG ne može obećati'
Foto: Duje Bonačić

Iskusni vratar Hajduka Danijel Subašić branio je u prvom poluvremenu protiv Cluja, a nakon utakmice komentirao je rezultat, tijek priprema i ambicije...

Na crtu protiv Cluja u prvom poluvremenu za Hajduk stao je najiskusniji u ekipi, veliki Danijel Subašić. On je primio dva gola, ali naglašava da rezultat u pripremama nije najvažniji.

"Kad pogledate rezultat, nije lijepo. No, ako pogledamo, iza sebe imamo tjedan s mnogo teških treninga, praktički dvaput dnevno, malo su teške noge, malo vrijeme, a malo i teren koji nije bio idealan za igru. Pokušavali smo igrati onako kako trener traži, bilo je to dobre do zadnje trećine gdje je nedostajao centaršut ili pas, ostalo je bilo dobro."

Poraz se dogodio zbog tog pada u obrani krajem prvog dijela kad su pala oba gola.

"Dogodio se taj penal koji je, nekako, tu i tamo... No dobro, idemo dalje. Treba nastaviti raditi i spremati se za ono što dolazi, a to su bitne utakmice. Pripreme su tu da se fizički spremimo, sreća nitko se nije ozlijedio, a to je najvažnije."

Dobro su u utakmici reagirali mlađi igrači koji dosad nisu participirali u prvoj ekipi poput Ćubelića, Prpića, Letaja, Šarića, Krole...

"Kad igraš u Hajduku i dobiješ priliku, bilo u pripremnoj ili prvenstvenoj, svaka je utakmica izazov da se pokažeš. Kako mlađima, tako i nama starijima. Ti mladi dečki dobro treniraju, imaju kvalitetu. Trebaju nastaviti raditi, dobro je što im trener daje priliku."

Subašić je na golu izgledao bolje i spremnije nego prošle sezone, spasio je dosta prilika.

"Ostaje žal za taj drugi gol koji smo primili iz glupe kontre. Meni je lijepo, uživam biti na golu. Lijepo je što mi mister daje priliku, sve u svemu super. Svi ti suparnici su ili osvajači liga ili kupova, HSV je momčad koja se želi vratiti u Bundesligu. To su sve dobre ekipe, a nama prilika da se pokažemo i da budemo spremni za pravu utakmicu 9. srpnja."

I ovdje je iza Hajduka podrška navijača. Atmosfera u i oko samog kluba je odlična.

"O tome ne treba trošiti riječi. Znamo da ima Hajdukovih navijača svugdje. Hvala im što su s nama i što su nam vjetar u leđa. Zajedništvo u momčaadi je uvijek na razini i to je važno jer kad je tako, onda skupa možemo puno." Nakon utakmice je popularni "Suba" za Germanijak progovorio o tome ima li Hajduk unutarnjih rezervi da bude još i bolji nego prošle sezone.

"Nadam se da ima. Kada se pogleda unazad kratko smo skupa, niti šest mjeseci. Dosta igrača je došlo, radi se selekcija. Ima rezerve, možemo biti puno bolji. Bitno da budemo zdravi. Trofej? To je daleko. Ne može to ni PSG reći. Treba ići iz utakmice u utakmicu, raditi da budemo što bolji. Polako, sitnim koracima prema naprijed, pa što nam dragi Bog da. Prošle sezone nam je da Kup, svi su vidjeli kako je bilo", rekao je.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!