Ostali sportovi

Ana Đerek i Tijana Korent osigurale Hrvatskoj tri finala na Mediteranskim igrama

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.06.2022.
Ana Đerek i Tijana Korent osigurale Hrvatskoj tri finala na Mediteranskim igrama

Ana Đerek i Tijana Korent imale su stopostotan učinak u kvalifikacijama Mediteranskih igara. Dvostruka splitska olimpijka, članica GK Marjana, izborila je finala na gredi i tlu, a Tijana Korent (GK Nedelišće) ono na preskoku.

Tijana je ocijenjena s 12.750 (12.650 i 12.850), dok je Ana na gredi dobila 12.500, a na tlu 12.950. Na žalost, zbog loše organizacije domaćina djevojke su do kasno u noć čekale rasplet kvalifikacija i rezultate koje na kraju nisu ni dočekale nego su organizatori objavili samo startnu listu finala. Za nas je i to bilo dovoljno budući da su naše djevojke odradile 3/3.

"Imam osjećaj da se iz vikenda u vikend stalno ponavljam s onime - presretna sam, prezadovoljna… Ali stvarno sam ovaj put sretna jer su mi ova dva finala kao kruna na sva finala do sada i na sve rezultate u zadnjih nekoliko tjedana", rekla je Ana koja je proteklih tjedana nanizala tri Svjetska kupa, a sa svakoga se vratila s po dvije medalje.

"Ovo mi posebno znači jer sam početkom ove godine stvarno donijela neke velike odluke. Premišljala sam se želim li ići na Mediteranske igre i sebi priuštiti ovo iskustvo da natječem na svojim prvim MI ili želim neke druge stvari u životu. Drago mi je što sam donijela pravu odluku, isplatilo mi se. Mislim da smo i Tijana i ja uspjele jednu Hrvatsku povući u finale i to među jakim zemljama. Ovdje su Talijanke koje su ekipno bile treće na Svjetskom prvenstvu, četvrte na Olimpijskim igrama, tu su Španjolke koje su bile kao tim u Tokiju, Francuska koja je uvijek u svim velikim finalima, vrlo visoka klasa gimnastičarki. Ja u svojim finalima ovdje želim uživati jer su mi doista kruna na sve."

Djevojkama nije bilo jednostavno čekati rasplet kvalifikacija.

"Nije nigdje bilo live rezultata. Čak ni u dvorani kada izađe ocjena sudaca, ne piše na kojem si mjestu. Čak ni nakon svoje skupine nisam znala koja sam. Pomislila sam zar ću stvarno ići spavati ne znajući jesam li ušla u finale ili ne? I ona nekako kasno po noći uspijemo naći startne liste finala na kojima smo Tijana i ja bile. Iza nas je baš dug i stresan dan, ali sve se isplatilo."

Dodatan stres donio im je i potres jačine 4.5 po Richteru koji se dogodio ubrzo nakon što su saznale da su u finalu.

"Ja sam se baš prepala, tresao se ormar, stol… Još ne znaš ni kako je građena zgrada u kojoj si, ne znaš koliko si siguran… Tijani nije bilo ništa strašno, pitala me a što je bilo. Meni je ipak bilo stresno."

Nakon što je bila finalistica dva Europska prvenstva, Univerzijade, čak 38 turnira Svjetskog kupa i pritom osvojila osam medalja, Tijana Korent izborila je i prvo finale na Mediteranskim igrama.

"Sretna sam i ponosna što sam uspjela ući u finale. Svjetski kupovi su već nešto što sam iskusila puno puta biti u finalu, ali na MI još nisam bila. Evo mogu u svoj životopis dodati još jedno finale na velikom natjecanju. Ovo mi puno znači. Nisam ovdje došla po neki veliki rezultat, osim što sam željela ući u finale, a to sam i ostvarila. Nadam se da ću u finalu odraditi još bolje, a onda ćemo vidjeti kakav će biti rezultat", poručila je Korent.

U Oranu su u tijeku kvalifikacije gimnastičara, a Hrvatsku predstavljaju Tin Srbić (preča), Jakov Vlahek (konj s hvataljkama) i Mateo Žugec (konj s hvataljkama). Nadamo se samo da i dečki neće morati tako dugo u noć čekati konačne rezultate…

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!