Nogomet

Ljubičić: 'Bolje je da se maknem iz HNL-a, ali da sam išao na posudbu u Hrvatsku, to bi bila Istra'

Matej Kačan • srijeda, 29.06.2022.
Ljubičić: 'Bolje je da se maknem iz HNL-a, ali da sam išao na posudbu u Hrvatsku, to bi bila Istra'
Foto: FaH

Marin Ljubičić u razgovoru nakon odlaska na posudbu u LASK istaknuo je da mu je primamljiva opcija u Hrvatskoj bila i odlazak na posudbu u Istru 1961...

Mladi napadač Hajduka Marin Ljubičić otišao je na posudbu u LASK iz Linza, a priznao je kako je to bio njegov odabir iako je imao i druge ponude, poput one iz Istre 1961. Ljubičiću je zanimljiva bila Pula, ali odlučio je da je bolje da ode u inozemstvo.

"Kad sam razmišljao o tome gdje ću, rekao sam sebi da ću ako odem negdje na posudbu u Hrvatskoj to biti sigurno Istra. Mislim da je to daleko najzdravija sredina od svih tih klubova koji su mene htjeli. Pula je lijep grad, tu je i more. Trener me baš htio u momčadi, a svi za njega govore da je dobar stručnjak. Nema pritiska u Istri, igra se lijep nogomet. Uglavnom bilo je tu puno pluseva, ali ja sam inzistirao da idem u inozemstvo. Mislim da je za mene bolje da se maknem izvan HNL-a, ali moram priznati i da mi je bila zanimljiva opcija s Istrom", rekao je za Germanijak.

Ipak je odabrao LASK, a dobre riječi o tom klubu rekao mu je Lukas Grgić.

"Ček je on meni prvi došao i rekao da me žele, prije nego sam to i spomenuo ikome. Dosta smo o tome razgovarali i kazao mi je dosta toga pozitivnog o LASK-u. Njemu je baš drago da sam ovdje došao. Poslao mi je više puta poruku da me je lijepo vidjeti u LASK-ovom dresu. Stvarno mi je kazao sve najbolje o klubu i to mi je sigurno dalo motiv više da dođem ovdje."

Grgić, a očito i Ljubičić i Hajduk, pa i LASK smatraju da će klub i liga izvrsno odgovarati njegovim kvalitetama.

"I meni je više puta rekao da misli da su liga i klub pravi za mene. Točno i ja to mislim. Baš sam danas bio prvi dan na treningu i to je totalno drugačiji nogomet. Drugačiji način razmišljanja i igre. Kod nas je dosta sporije, pokoji potez, dribling ili vratiti golmanu, a ovdje se samo gleda samo naprijed. Trči se puno, sprintevi, dueli, baš totalno drugačiji nogomet. Sigurno će mi trebati neko vrijeme da se malo naviknem. Ali s obzirom na moje predispozicije mislim da će mi takav tip igre odgovarati, zato sam i došao tu. Sve u svemu sviđa mi se."

Iza Ljubičića je sezona uspona i padova. Sigurno nije imao brojke kakve je želio, pogotovo ne u drugom dijelu sezone, ali može se reći da se do kraja afirmirao u seniorskom nogometu.

"Što se tiče prve polusezone mogu kazati da sam vrhunski ušao u nju. Zabio sam protiv Tobola i još par golova. To uopće nije bilo loše i kad sam igrao to je bilo dobro, a igrao sam u špici što mi je bilo najbitnije. Onda je poslije došao trener Dambrauskas za kojeg ne mogu kazati niti jednu lošu riječ. Vidjelo se odmah da me voli i da me vidi tu, a onda sam počeo igrati tu na krilu. Prvih nekoliko utakmica sam i tu dobro odigrao, imao sam nekoliko golova i asistencija. Međutim, onda je došla druga polusezona. Imao sam koronu, na što se ne mogu isto izvlačiti. Pripreme nismo ni prošli kako treba zbog korone, a onda to jednostavno nije bilo to. Onda je stigao i Nikola Kalinić pa sam realno i izgubio mjesto u špici napada. Dobivao sam prilike, ali uglavnom na pozicijama koje nisam igrao prije pa sam se tu i pogubio. Bilo je to realno da sam pogubljen tu, a imao sam malo problema sa samopouzdanjem. Nakon svega bilo je očekivano da ću otići jer ipak moram igrati da bi se razvijao dalje. Što se tiče prošle sezone s Hajdukom bilo je top. Mogli smo mi osvojiti možda i ligu, ali i trofej Kupa nakon skoro deset godina je odličan uspjeh", rekao je.

A Hajduk nakon tog uspjeha puca na još više, i premda neće biti dio ove momčadi sljedeće sezone, Ljubičić smatra da se Bili mogu potući za naslov.

"Ove godine mislim da će Hajduku jedini konkurent za naslov biti Dinamo. Jako su se pojačali i ostala im je većina momčadi. Sigurno će tu biti još prodaja, ali vjerojatno će i dovoditi još. Tako ćemo sigurno i mi. Uz ovu momčad Hajduka mislim da nema straha i da će minimalno biti prošlogodišnji uspjeh, a mislim da mogu i više od toga. Već će to krenuti od Superkupa kad odrade prave pripreme, a ako sve bude kako treba već od tu može sve krenuti. Atmosfera u svlačionici je strašno dobra. Mislim da to nikad nije bilo bolje uz ove starije igrače i zabavljače i dobre igrače Hajduku uspjeh ne može izmaknuti", rekao je mladi napadač.

FOTO: HINA/Miroslav Lelas

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!