Nogomet

Atiemwen i službeno napustio Dinamo te potpisao za prošlogodišnje 'krvnike' Modrih

Matej Kačan • srijeda, 29.06.2022.
Atiemwen i službeno napustio Dinamo te potpisao za prošlogodišnje 'krvnike' Modrih
Foto: Dejan Popek

Nigerijski krilni napadač Iyayi Atiemwen napustio je Dinamo nakon tri i pol godine te je kao slobodan igrač potpisao za tiraspoljski Šerif...

Poprilično neuspješno trogodišnje razdoblje Iyayija Atiemwena u Dinamu i službeno je gotovo. Nigerijski krilni napadač, koji se osim jeseni 2020. nije previše naigrao u Dinamu, potpisao je za moldavski Šerif.

Atiemwen je u modri tabor stigao 2019. u siječnju iz Gorice i plaćen je preko dva i pol milijuna eura, ali je u dvije i pol godine uglavnom bio na posudbama u Lokomotivi, Omoniji i opet u Gorici u kojoj je proveo prošlu polusezonu.

U Dinamu je prvotimac bio samo u sezoni 2020/21, kad je i zabio najvažniji gol u modrom dresu. Bilo je to u grupnoj fazi Europa lige u gostima kod Wolfsbergera kad je zabio za 1:0 i pobjedu te praktički za prolaz grupne faze.

Ukupno je u Dinamu odigrao 58 utakmica uz 12 pogodak, dok je za Goricu u dva mandata skupio 40 nastupa s 14 golova. Za Šerif je potpisao kao slobodan igrač nakon raskida ugovora koji je s Dinamom prvotno trajao do 2024. godine.

Iza sebe prošle sezone osim devet nastupa uz dva gola u Gorici ima i šest europskih nastupa za ciparsku Omoniju, tri u kvalifikacijama Europa lige te tri u skupini Konferencijske lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek30.06.2022. u 10:29
    Heh, kad se zbroje sve pušione i dobre investicije, ipak je puno više ovih drugih. A i Dinamo je puno bolji po pitanju transfera i struke nek Hajduk.
    h-tomek
  • Torca-Dubrava29.06.2022. u 19:40
    Još jedan pušing....dinamove struke
    Torca-Dubrava