Vodeni sportovi

Srbi složni: 'Hrvatska je zasluženo u polufinalu, nismo bili svoji'

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.06.2022.
Srbi složni: 'Hrvatska je zasluženo u polufinalu, nismo bili svoji'
Foto: EPA

Veliko razočaranje vladalo je u srpskim redovima nakon poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Srbije. Međutim svi su bili svjesni i priznali da je Hrvatska bila bolja...

Izbornik Srbije Dejan Savić bio je vrlo razočaran nakon poraza od Hrvatske, ali nije mogao poreći kako je Hrvatska zasluženo slavila.

"estitam Hrvatima na zasluženoj pobjedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitavim tijekom susreta smo jurili rezultat i u nekim situacijama bili smo u prilici da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jeftine golove s igračem manje. Znali smo da će se u tom segmentu rješavati ishod utakmice. U određenim situacijama nismo reagirali kako treba", priznao je Savić.

I Sava Ranđelović također je potvrdio kako je Hrvatska zasluženo slavila.

"Zaslužena pobjeda Hrvatske, nismo bili svoji danas. Griješili smo u presudnim trenucima, ovo je velika škola za nas. Imamo vremena za pripremu za Europsko prvenstvo u Splitu, ovdje nam ostaje pošteno odraditi preostale susrete i probati stići do petog mjesta."

Kapetan Branislav Mitrović poželio je Hrvatskoj sreću u nastavku turnira.

"Uvijek je poraz u polufinalu bolan, ali više treba boljeti naša igra. Sutra je novi dan, mislim da obrana nije funkcionirala na najboljem mogućem nivou, a u početku niti napad. Puno grešaka smo radili u obrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobijedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se razigravanju od petog do osmog mjesta. Moramo se mentalno što bolje pripremiti i pobijediti u obje utakmice."

Strahinja Rašović također je bio vrlo razočaran.

"Loša realizacija s igračem više, a ni obrana s igračem manje nije funkcionirala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspjeli niti jednom povesti. Taj odnos igrača više i manje je presudio."

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!