Košarka

Buljanov bliski prijatelj i bivši suigrač: 'Plaće nisu presudne, Tomislavu je obećano igrati na krilu'

Matej Kačan • četvrtak, 30.06.2022.
Buljanov bliski prijatelj i bivši suigrač: 'Plaće nisu presudne, Tomislavu je obećano igrati na krilu'
Foto: FaH

Za Sportnet se povodom odlaska Tomislava Buljana iz KK Zadar javio jedan od članova bliskog kruga oko igrača te je objasnio razloge raskida ugovora...

Mladi hrvatski košarkaški reprezentativac Tomislav Buljan napustio je KK Zadar, a dosad su informacije govorile kako je razlog za to kašnjenje plaća. No, za Sportnet se javio član uskog kruga oko Buljana, njegov bliski prijatelj i suigrač iz mlađih kategorija Marko Ćurlin.

Ćurlin je zadužen i za brigu oko Buljanovih društvenih mreža, a za Sportnet je pojasno glavne razloge nezadovoljstva koji su na kraju doveli i do točke pucanja te raskida ugovora.

"Naravno da se kasnilo s plaćama i naravno da se išlo u raskid. Svaki mladi igrač koji ne igra je nezadovoljan, posebno kad se radi o jednom od najboljih mladih igrača, ne samo u Zadru, već u Hrvatskoj. Naravno da je i svatko nezadovoljan kad plaće kasne, od čega živjeti? Bilo je kašnjenja, ali plaće nisu presudne."

Više od kašnjenja ionako ne prevelike plaće, Buljana i njegov tim zasmetao je tretman prema jednom od najboljih mladih igrača u zemlji. Tretman u smislu minutaže, ali i pozicije na kojoj je trebao igrati. Naime, ideja Buljanovog kruga jest ta da se on trebao razvijati kao krilo i 'all-around' igrač, dok ga se u Zadru guralo pod koš.

"Svaki igrač je nezadovoljan kad ne igra na svojoj poziciji. Tomislavu je u Zadru obećano da će igrati krilo, a onda je krenulo 'bildanje' kako bi igrao samo na poziciji krilnog centra, a ove sezone samo na 'petici'. To je tužno i žalosno, da je u Zadru svaki igrač viši od 195 centimetara teški centar, a baš je Krešo Ćosić bio prvi visoki igrač koji je igrao i playmakera."

Buljan je u prvu momčad promoviran prošle sezone i nije bio član uže rotacije, a ljudi bliski mladom igraču smatraju da ga se "u vatru" trebalo gurnuti i ranije.

"Kad je Prkačin pokazao talent, Cibona se zahvalila nekim iskusnijima, i sad Prkačin ne želi otići od tamo. Tomislav je Partizanu u Beogradu zabio 16 poena, a dva dana kasnije protiv Zaboka je dobio nula minuta. To je sportski kriminal. Ako Tomislav kao MVP juniora i mladi reprezentativac ne igra, tko će igrati?" "Kakvu poruku šaljemo djeci u Školi košarke? Ako budeš među najboljima u Europi na U-20 razini, nećeš igrati, a prije Tomislava je prošle sezone igrao čovjek s 15 mjeseci bez košarke. Najbolje je tako ne lagati klince", rekao je Ćurlin.

Na kraju je dodano i da je obitelj Buljan uz Tomislava otvorena za nove pregovore s KK Zadrom, što je najavio i v.d. direktora David Gunjević.

"Bilo je mnogo grešaka i krivih procjena kod bivših trenera i uprava. Možda će se nova uprava potruditi i ponuditi nekakvu viziju", zaključio je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Cedevita Junior 2011+213
5Dinamo Zagreb 1813+187
6Zabok 1615+29
7Dubrovnik 1417-50
8Šibenka 1219-63
9Dubrava 1219-122
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 625-345
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd30.06.2022. u 20:09
    A kad se napusti pripreme kluba bez objašnjenja i nema te danima?! Kakva se tada šalje poruka? Da ne trebaš poštovati klub, trenera i suigrače. Prijatelji ajte lipo svi skupa iz Zadra i sretno vam bilo!
    x&yzd