Košarka

Jokiću najveći ugovor u povijesti, ostaju i Booker, Beal, Towns, Morant...

Branimir Korać • petak, 01.07.2022.
Jokiću najveći ugovor u povijesti, ostaju i Booker, Beal, Towns, Morant...
Foto: EPA

Prvog dana kojeg je bilo moguće potpisivati nove ugovore, pao je rekord. Denver Nuggetsi rekordnim ugovorom zadržali su Nikolu Jokića...

Vrlo zanimljivo NBA ljeto je otvoreno, a noćas su potpisivani supermaksimalni ugovori koje su igrači već ranije dogovorili.

Priča dana je ugovor Nikole Jokića koji je potpisao petogodišnji ugovor s Denver Nuggetsima u vrijednosti od čak 270 milijuna dolara što je najviše u povijesti košarke. U zadnjoj godini ugovora Jokić će zaraditi čak 63.3 milijuna dolara.

Vrlo produktivna bila je Jessica Holtz koja je postala prva agentica koja je svom klijentu osigurala maksimalan ugovor. Međutim ne samo to, osigurala je dva supermaksimalna ugovora u jednom danu.

Devin Booker tako je dobio četverogodišnji ugovor vrijedan 224 milijuna dolara s Phoenix Sunsima, a Holtz je dogovorila i produženje suradnje Timberwolvesa i Karl-Anthonyja Townsa po identičnim uvjetima kakve je dogovorila za Bookera sa Sunsima.

Ostaje i Bradley Beal koji je prihvatio ponudu Washington Wizardsa u visini 251 milijuna dolara za pet godina. Za Beala se vjerovalo kako će napustiti Wizardse, ali dobio je ponudu koju nije mogao odbiti.

Petogodišnji rookie maksimum potpisao je Ja Morant koji će zaraditi 193 milijuna dolara u Memphisu, a to bi moglo narasti do 231 milijuna dolara.

Prvi dan free agencyja bio je buran, dogovoren je još niz "dealova", no spomenuta produženja spadaju u ona elitna.

FOTO: EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!