Košarka

Pleslić: 'Znam kako funkcionira sustav, imat ćemo momčad Zadrana sa zadarskim trenerom'

Matej Kačan • subota, 02.07.2022.
Pleslić: 'Znam kako funkcionira sustav, imat ćemo momčad Zadrana sa zadarskim trenerom'
Foto: FaH

Okosnica momčadi Zadra moraju biti domaći igrači, trener će biti Zadranin, a juniori će participirati u ekipi uz ambicije pozitivnog omjera u ABA ligi. To su planovi sportskog direktora Denisa Pleslića...

Novi sportski direktor Zadra Denis Pleslić po svom je imenovanju dao intervju za Antenu Zadar u kojem je objasnio svoju viziju. Pleslić želi Zadar s domaćim štihom, ali ne želi ni da izostane rezultat pa najavljuje napad na polovični omjer u ABA ligi, što znači i sredinu tablice.

Pregovori oko novog trenera već su otpočeli, a među favoritima su Danijel Jusup i Hrvoje Vlašić.

"Prvo ćemo razgovarati s potencijalnim kandidatima za trenera, a trener će biti naš iz Zadra, nakon čega idemo u slaganje rostera za iduću sezonu. Jusup i Vlašić? Da, oni su treneri iz Zadra, razgovarat ćemo s njima", rekao je.

Pleslićeva je želja biti konkurentan u ABA ligi s domaćom selekcijom.

"Pošto posljednjih deset godina nismo bili iznad 50 posto omjera pobjeda i poraza u ABA ligi, moramo imati nekakav dugoročni plan, tako da tu prvu godinu idemo preko tih 50 posto, da podižemo razinu iz godine u godinu. Cilj je da budemo konkurentni i da razvijamo naše domaće mlade igrače, a ne da nam odu negdje drugdje. Želim da naši mladi igrači budu nositelji igre, da kroz jedno vremensko razdoblje njihova razvoja, upravo ti naši mladi igrači nose rezultat! Želimo selektirati kvalitetne igrače, ABA liga je zahtjevna, moramo, dakle, napraviti selekciju igrača koja će biti konkurentna!"

Od perspektivnih mladih igrača je Tomislav Buljan raskinuo ugovor, ali najavljuju se novi pregovori s njim.

"Pregovarat će se s njim! Buljan je pokazao da može, pokazao je kvalitetu, on bi trebao biti nositelj naše igre u sljedećoj sezoni. Moramo ponovno stvoriti tu čvrstu zajedničku simbiozu između navijača i igrača, i to je jedan od ciljeva."

Pleslić smatra da se može snaći u ulozi koju dosad nije radio i u selekciji igrača.

"Znam kako funkcionira ABA liga i PH, znam koji se igrači na tržištu traže, znam kako funkcionira cijeli taj sustav. Prošao sam i Euroligu i ULEB Kup, imam taj kriterij igrača odabira igrača, točno znam posložiti kvalitetu igrača za određena natjecanja. Znam tko može biti nositelj igre na parketu, a tko ne može, i u kojoj ulozi."

Cilj je pretežito domaća momčad uz participaciju juniora.

"Svakako, cilj je okupiti većinu naših zadarskih igrača, da to bude zadarska momčad! Imat ćemo pored naših zadarskih igrača i određena pojačanja, ovisno za koju poziciju nam budu trebali. Ali cilj je jasan, bit će to momčad sastavljena od zadarskih igrača sa zadarskim trenerom! Cilj je da se razvijaju igrači iz našeg zadarskog bazena, u kojem ima dosta mladih kvalitetnih igrača. Juniori će sigurno participirati i biti u rosteru seniorskog sastava, ide se tim putem da to tako i bude. Svi ti igrači iz omladinskog pogona koji će prijeći u seniore se moraju razvijati, mora se pratiti i njihov razvoj kroz stručan način, tako da ti naši mladići u pravom trenutku dobiju priliku! Naravno da ćemo pokušati imati i kontinuitet rezultata, jer nitko u porazima nije uspio razviti mladog igrača. Želimo opet stvoriti pobjednički mentalitet, i da to osjete navijači", rekao je.

FOTO: HINA/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!