Tenis

Garin iznenadio De Minaura, Kyrgiosova bajka se nastavlja, Nadal i Fritz lako

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.07.2022.
Garin iznenadio De Minaura, Kyrgiosova bajka se nastavlja, Nadal i Fritz lako
Foto: EPA

Odigrana je i druga polovica osmine finala Wimbledona u muškoj konkurenciji, a vrlo uvjerljivo su do međusobnog meča došli Taylor Fritz i Rafa Nadal. U drugom meču ovog dijela ždrijeba igrat će Garin i Kyrgios...

Vrlo lako su svoje mečeve u osmini finala Wimbledona odradili drugi i 11. nositelj, Rafel Nadal i Taylor Fritz. Španjolac i Amerikanac međusobno će igrati u četvrtfinalu, a do toga su došli u tri seta.

Nadal je igrao posljednji meč dana protiv Botica Van De Zandschulpa koji mu je pružio veći otpor tek u trećem setu koji je išao do tie-breaka, ali je Nadal i tu u ključnim trenucima pokazao kvalitetu i mirnoću te je slavio s 8:6.

Fritz nije imao takvih problema, protiv Jasona Kublera posao je odradio lako za dva sata, na kraju je bilo 6:3, 6:1 i 6:4.

Dosta više borbe bilo je u prva dva meča dana. Nastavlja se bajka Nicka Kyrgiosa koji je protiv Brandona Nakashime okrenuo 0-1 u setovima na 2-1, ali je onda na kraju četvrtog seta izgubio dva servisa.

Činilo se da bi mogao uslijediti novi raspad kakvih je Kyrgios imao dosta, ali na pravi je način otvorio peti set, odmah napravio break za 2:1 i dovršio posao sa 6:2.

Najveće iznenađenje dana priredio je Christian Garin koji je Alexa De Minaura izbacio u trileru od skoro pet sati. Otišlo je sve do petog seta, a tko zna koliko bi trajalo da nije novog pravila o produženom tie-breaku.

Naime, nitko nije došao do dva gema prednosti pa je umjesto igranja bez ograničenja do prvog breaka i obrane pristupljeno tie-breaku do 10 po novim pravilima, a tu je Garin ipak pokazao više mirnoće i s 10:6 došao je do četvrtfinala.

Wimbledon, osmina finala:
Cristian Garin (ČIL) - Alex De Minaur (AUS/19) 2:6, 5:7, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (6)
Nick Kyrgios (AUS) - Brandon Nakashima (SAD) 4:6, 6:4, 7:6 (2), 3:6, 6:2
Taylor Fritz (SAD/11) - Jason Kubler (AUS) 6:3, 6:1, 6:4
Rafael Nadal (ŠPA/2) - Botic Van De Zandschulp (NIZ/21) 6:4, 6:2,7:6 (6)

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!