Tenis

Četiri hrvatska tenisača u borbi za pozivnicu za kvalifikacije u Umagu

HINA, Matej Kačan • utorak, 05.07.2022.
Četiri hrvatska tenisača u borbi za pozivnicu za kvalifikacije u Umagu

U drugom izdanju "Road to Umag" natjecanja završni turnir Masters, na kojem pobjeda donosi pozivnicu za kvalifikacije za ATP Umag, izborili su Domagoj Bilješko, Luka Mikrut, Frane Ninčević i Matija Pecotić...

Domagoj Bilješko, Luka Mikrut, Frane Ninčević i Matija Pecotić hrvatski su tenisači koji će se 21. i 22. srpnja u umaškom Stella Marisu boriti za pozivnicu koja omogućuje nastup u kvalifikacijama za ATP Plava Laguna Croatia Open.

Bilješko, Mikrut i Pecotić su pravo nastupa na Mastersu stekli kao pobjednici turnira odigranih u Požegi, Karlovcu i Splitu, dok je Ninčević svoje mjesto osigurao skupivši najviše bodova (335) na spomenuta tri turnira.

Samo pet bodova manje (330) sakupio je Božo Barun koji je prva zamjena, ako netko od igrača ne bude u mogućnosti nastupiti na Mastersu natjecanja koje nosi naziv "Road to Umag by Podravka".

Ovaj je koncept zamišljen tako da se hrvatskim tenisačima, koji svojom pozicijom na ATP ljestvici ne mogu izravno ući u kvalifikacije umaškog ATP turnira, omogući ravnopravna borba za jednu pozivnicu koju dodjeljuje organizator.

Prvo izdanje "Road to Umag" održano je prošle godine, a pobjednik je bio Matija Pecotić koji je u kvalifikacijama došao nadomak ulasku u glavni turnir. Naime, u zadnjem kolu je u neizvjesnom meču poražen od Nijemca Daniela Altmaiera koji se poslije probio čak do polufinala glavnog turnir.

Pobjednik Mastersa će dobiti pravo nastupa u kvalifikacijama koje su na rasporedu 23. i 24. srpnja, dok je glavni turnir ATP Plava Laguna Croatia Opena na rasporedu od 25. do 31. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!