Tenis

Želučanom virozom izmučeni Mili Poljičak sjajnim preokretom do polufinala Wimbledona

Branimir Korać • četvrtak, 07.07.2022.
Želučanom virozom izmučeni Mili Poljičak sjajnim preokretom do polufinala Wimbledona

Mili Poljičak prošao je u polufinale juniorskog Wimbledona! Poljičak je u četvrtfinalu nakon velike borbe sa sobom i protivnikom svladao Švicarca Kiliana Feldbauscha u tri seta...

Mili Poljičak prošle godine u juniorskom Wimbledonu došao je do četvrtfinala, naišao na vrlo raspoloženog Amerikanca Banerjeea koji ga je svladao s dva puta po 6:1.

I ove godine prvi set je izgubio sa 6:1, puno toga nije mu išlo u prilog, ali uspio se oporaviti i velikim preokretom doći do pobjede.

Poljičak je noć uoči četvrtfinala imao velikih problema s mučninom i povraćanjem, želučana viroza potpuno ga je iscrpila i ulazak u meč protiv Švicarca Kiliana Feldbauscha nije bio dobar.

Ništa čudno ili neočekivano, postojali su objektivni razlozi za to, međutim između dva seta otišao je u svlačionicu i vratio se u potpuno drugačijem izdanju.

Već prvi gem drugog seta najavio je preokret, tu je prvi put u meču uzeo svoj servis i to bez izgubljenog poena. Uspio je Švicarac povesti s breakom, ali Poljičak je brzo uzvratio, a kasnije i novim breakom uzeo set sa 6:3.

Puno bolje je servirao, puno bolje se kretao i u trećem setu nije pružio nikakvu šansu Švicarcu. Izgubio je samo jedan gema, a na svom servisu bio je vrlo uvjerljiv.

Poljičak još čeka protivnika u polufinalu, a bit će to Kalin Ivanovski ili Pedro Rodenas. S Rodenasom se još nije susretao, riječ je o 30. junioru svijeta, a Ivanovski ga je prošle godine dva puta glatko svladao. Ivanovski je trenutno 42. junior svijeta dok je Mili peti.

Wimbledon, juniori, četvrtfinale:
Mili Poljičak (Hrvatska) - Kilian Feldbausch (Švicarska) 1:6, 6:3, 6:2

FOTO: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!