Tenis

Nadal ipak ne može, Kyrgios ide u finale: 'Nema smisla, samo bih pogoršao ozljedu'

Branimir Korać • četvrtak, 07.07.2022.
Nadal ipak ne može, Kyrgios ide u finale: 'Nema smisla, samo bih pogoršao ozljedu'
Foto: EPA

Rafael Nadal ipak se morao povući s Wimbledona zbog vrlo neugodne i bolne ozljede. Objavio je kako neće biti u mogućnosti nastupiti u polufinalu čime Nick Kyrgios izravno prolazi u finale...

Ipak ništa od velikog polufinala između Rafaela Nadala i Nicka Kyrgiosa, no takvo što se i očekivalo. Nadal je morao predati meč zbog ozljede trbušnog zida.

Još u četvrtfinalu protiv Taylora Fritza osjećao je enormne bolove, iz njegovog boxa tražili su fga da preda i prestane se mučiti, ali on je nadljudskim naporom uspio okrenuti meč i doći do pobjede i polufinala.

U polufinalu ipak neće nastupiti, nema smisla, ozljeda mu to ne dopušta.

"Kao što su svi vidjeli u četvrtfinalu, trpim jake bolove u trbušnom zidu. Razmišljao sam o odluci, ali nema smisla da nastavljam. Riskirao bih da se ozljeda pogorša i da propustim dva ili tri mjeseca. Donio sam ovu odluku jer ne mogu biti konkurentan i pobijediti u sljedeća dva meča. Ne želim pogoršati stvar" rekao je Nadal.

Donekle može trenirati, ali na servis ne može niti pomisliti.

"Obično je potrebno tri ili četiri tjedna za oporavak od ove vrste ozljeda, što bi mi omogućilo da se držim planiranog rasporeda. Za tjedan dana trebao bih moći vježbati s osnovne linije, bez serviranja."

Nadal je dodao kako je mogao na treningu koristiti forhend i bekhend, ali nije mogao servirati te je svjestan da u ozbiljnom meču može samo pogoršati stanje. Ruptura od sedam milimetara nije nimala bezazlena stvar.

FOTO: EPA/KIERAN GALVIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!