Nogomet

Smolčić na predstavljanju: 'Bio sam u kontaktu s Jakićem i on mi je objasnio kako sve ovdje funkcionira'

Mihaela Bradovski • petak, 08.07.2022.
Smolčić na predstavljanju: 'Bio sam u kontaktu s Jakićem i on mi je objasnio kako sve ovdje funkcionira'
Foto: FaH

Hrvoje Smolčić napustio je Rijeku i pridružio se svom novom klubu Eintrachtu iz Frankfurta. Veliki je to skok u karijeri, a Smolčić se nada kako će se dokazati i na ovoj razini...

Hrvoje Smolčić još ranije tijekom prošle sezone dogovorio je transfer u Eintracht iz Frankfurta, priključio se svom novom klubu i zadovoljan je kako je dočekan.

"Jako sam sretan što sam konačno ovdje. Zaposlenici, moji suigrači i osoblje olakšali su mi da se smjestim. Zasad je sve super", istaknuo je Smolčić na jučerašnjem predstavljanju u Frankfurtu.

Smolčić je govorio o svojoj omiljenoj poziciji, ali i ustvrdio kako je spreman igrati bilo što u službi momčadi.

"Najugodnije se osjećam na lijevom središnjem braniču u obrani od tri igrača, jer sam tamo do sada najviše igrao. Mogu igrati i lijevog beka i općenito na bilo kojoj poziciji na kojoj me trener vidi."

Iz Rijejke je stigao kao kapetan, a ta kapetanska traka puno mu je značila.

"Bila mi je velika čast biti kapetan Rijeke. Tamo sam igrao mnogo godina i klub mi je dao veliko povjerenje i odgovornost. Nadam se da ću to povjerenje zaslužiti i u Eintrachtu. Znam da neka razdoblja mogu biti bolja ili lošija od drugih, ali jedno je jasno, uvijek ću dati sve od sebe za klub."

Razlika između njemačkog i hrvatskog nogometa je velika.

"Bundesliga je puno brža i agresivnija, ali već sam bio u kontaktu s Kristijanom Jakićem i on mi je objasnio kako sve ovdje funkcionira. To mi je poslužilo kao dodatni motiv da se želim dokazati u Njemačkoj."

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!