Automoto

Max Verstappen najbrži u sprintu uoči utrke za VN Austrije

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 09.07.2022.
Max Verstappen najbrži u sprintu uoči utrke za VN Austrije
Foto: EPA

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) bio je najbrži u sprinterskoj utrci za startne pozicije za nedjeljnu Veliku nagradu Austrije na stazi u Spielbergu.

Svjetski prvak je na domaćoj stazi svoje momčadi zadržao oba Ferrarijeva trkača - Monežanina Charlesa Leclerca i Španjolca Carlosa Sainza Jr., a Verstappen je pobjedom u sprinterskoj utrci upisao 17. najbolju startnu poziciju u F1. Za Verstappena je Spielberg već treća pobjeda u sprinterskoj utrci nakon Silverstonea 2021. i Imole 2022.

Društvo u prvom redu pravit će mu Leclerc, a u drugom redu će biti Sainz i Britanac George Russell (Mercedes). U sprinterskoj utrci od 23 kruga bez zaustavljanja u boksovima, Verstappen je dobro startao i obranio napad Sainza, koji je prestigao Leclerca u prvom krugu. Tada su dva Ferrarija zamijenila mjesta, a Verstappen je u međuvremenu već odvezao u pobjedu s 1.675 sekundi prednosti. To je Nizozemcu donijelo osam bodova za ukupni poredak, Leclercu je pripalo sedam, a Sainzu šest. Bodove su osvojili i trkači do osmog mjesta, a sedmerostruki prvak Lewis Hamilton u drugom Mercedesu nije prošao dalje od osmog mjesta.

Verstappen sada ima 189 bodova u ukupnom poretku, njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez danas je bio peti i ima 151 bod, a Leclerc je treći sa 145.

Utrka za VN Austrije počet će u nedjelju u 15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!