Košarka

Kapetan španjolske reprezentacije o dovođenju Browna: 'To mi se ne čini u redu'

Branimir Korać • nedjelja, 10.07.2022.
Kapetan španjolske reprezentacije o dovođenju Browna: 'To mi se ne čini u redu'

Kapetan španjolske reprezentacije Rudy Fernandez podignuo je svoj glas protiv dovođenja u reprezentaciju Amerikanca Lorenza Browna...

Nakon što su ostali bez ozlijeđenog Rickyja Rubija, a Sergio Rodriguez odlučio završiti reprezentativnu karijeru, Španjolci su posegnuli za Amerikancem Lorenzom Brownom koji bi na Eurobasketu trebao popuniti tu rupu.

Međutim, Savez je naišao na otpor, nisu zadovoljni niti u Udruzi profesionalnih košarkaša, a oglasio se i kapetan reprezentacije Rudy Fernandez.

"Već sam rekao predsjedniku Saveza Jorgeu Garbajosi da kao kapetan moram reći svoje mišljenje. To mi se ne čini u redu, a za sve sam saznao putem medija kako će u reprezentaciju doći igrač koji nema nikakvih dodirnih točaka sa Španjolskom."

Fernandez nema ništa protiv stranaca, ali oni moraju imati poveznice sa Španjolskom.

"Igrao sam s Mirotićem i Ibakom, oni su stranci, ali su kao vrlo mladi došli u Španjolsku i tu su trenirali i prolazili sve kroz našu akademiju tako da imaju posebnu povezanost sa Španjolskom."

Oglasio se i izbornik Scariolo koji je negirao kako je tražio Browna, obavijestili su ga o njegovoj želji, a cijela priča krenula je iz menadžerskih krugova nakon što su se Brownovi zastupnici javili Španjolskom savezu.

FOTO: Crvena zvezda mts

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!