Nogomet

Baturina s dva pogotka odveo Maribor na Tomasa, Bodo/Glimt prošao s danom zakašnjenja

Matej Kačan • srijeda, 13.07.2022.
Baturina s dva pogotka odveo Maribor na Tomasa, Bodo/Glimt prošao s danom zakašnjenja

Nogometaši Maribora preko Šahtjora idu do drugog pretkola Lige prvaka na megdan Stjepanu Tomasu i Šerifu, a tamo ih je s dva pogotka u uzvratnom susretu poveo Roko Baturina...

Hrvatski napadač Roko Baturina jako se dobro snašao od dolaska u Maribor. Nakon dolaska iz Ferencvaroša, Baturina je samo jednu utakmicu čekao na svoje prve pogotke u Mariboru i odmah su bili ključni.

Maribor je igrao dvomeč prvog pretkola Lige prvaka protiv bjeloruskog Šahtjora, a nakon 0:0 u prvom susretu, Baturina je s dva pogotka u uzvratu odveo Slovence u drugo pretkolo.

Prvi pogodak Baturina je zabio u 12. minuti kad je završio lijepu akciju u kojoj su sudjelovali praktički svi igrači Maribora. Dugo je lopta kružila, a onda došla do Repasa koji je Baturinu uposlio na rubu 16 metara, ovaj se korak unutar kaznenog prostora okrenuo i lijepo nisko pogodio u donji lijevi kut.

Drugi gol pao je u drugom poluvremenu, ovaj put Baturinu je lijepo uposlio Božić, a ovaj je izašao na vratara i iz situacije jedan na jedan lijepo plasirao loptu kraj vratara za 2:0.

Baturina je u igri bio do 71. minute, a u prvih 11 je krenuo i do 63. minute igrao Ivan Brnić, bivši igrač Hajduka i Dugopolja.

Maribor će u drugom pretkolu na Šerif Stjepana Tomasa koji je u utorak izbacio još jedan klub s ovih prostora, Zrinjski iz Mostara.

Još jedan dvomeč je riješen sa zakašnjenjem od jednog dana. Bodo/Glimt je ipak stigao na Farske Otoke usprkos vremenskim neprilikama i odgodi susreta s utorka na srijedu, a onda je izgubio od Klaksvika.

Slavio je domaćin s 3:1, ali ipak je to bilo nedovoljno za prolaz dalje jer Norvežani su donijeli 3:0 u goste. Već u prvih 20 minuta Mikkelsen i Andreasen postavili su 2:0 i stavili pritisak na goste, ali Victor Boniface iz penala u 55. spasio je Bodo/Glimt.

Trebala su nakon toga dva gola domaćinu da opet preokrene, a stigao je Andreasen dati samo jedan u 85. Bodo/Glimt će u drugom pretkolu na boljeg iz dvomeča TNS-a i Linfielda.

Liga prvaka, prvo pretkolo:
Šahtjor - Maribor 0:2 (0:2 uk.)
Klaksvik - Bodo/Glimt 3:1 (3:4 uk.)

FOTO: Grega Wernig/NK Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!