Nogomet

Prije godinu dana izbacili su ih iz lige, Varaždinci to nisu zaboravili

Branimir Korać • nedjelja, 17.07.2022.
Prije godinu dana izbacili su ih iz lige, Varaždinci to nisu zaboravili

S velikim zanimanjem očekuje se dvoboj između Varaždina i Slaven Belupa, susret koji mnogi vide kao priliku za osvetu Slavenu odmah u startu za ono posljednje kolo u sezoni 2020/2021 kada je Slaven uzeo tri boda i ispratio Varaždin iz lige...

Varaždin se vratio u SuperSport HNL, a sezonu otvara regionalnim srazom protiv Slaven Belupa. I jedni i drugi s dosta neizvjesnosti ulaze u sezonu, rosteri ne garantiraju borbu za visok plasman, ali prijelazni rok još uvijek traje i moguće su promjene u momčadi.

Varaždinci igraju na svom travnjaku, pred svojim navijačima, a za očekivati je kako će imati od prvog kola veliku podršku s tribina. I prošle sezone u drugoj ligi Varaždin je imao odličnu atmosferu i veliku podršku i ne bi trebalo biti nikakve razlike niti ove sezone, posebno na startu kada u goste dolazi veliki rival.

Financije su i jednima i drugima problem stoga se pažljivo slagao roster, Varaždinu je cilj bio što više zadržati momčad na okupu dok je Zoran Zekić imao dosta igrača na probi, a zadržao je Krstanovića i Božića kao iskusne igrače oko kojih se gradi momčad.

Varaždin nije izgubio puno u odnosu na prošlu sezonu, tek su Senić i Sentić od onih standardnijih napustili klub, ali dio igrača se vratio, stigli su i neki mlađi dok neki očekuju napokon eksploziju na najvećoj sceni. To se prvenstveno odnosi na Šegu i Teklića, ali može se prenijeti i na Brodića koji se nikada nije približio onome što mu se predviđalo.

Kod Slavena je dosta upitnika, neke pozicije vape za pojačanjima, ali sredstava za njih nema i kako je Zekić već više puta naglašavao, klub je osuđen na čekanje i kada oni koji mogu platiti razgrabe između sebe igrače, ono što ostane bit će meta Slavena i sličnih klubova.

Bilo je dolazaka, ali ne i krucijalnih, sve je to uglavnom popunjavanje kadra. Slaven se ne čini posloženim, konkretnije ne vjerujemo da je to konačan izgled momčadi koja će i završiti ovaj dio sezone. Bit će tu još sigurno promjena.

Što su rekli?

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Za razliku od nas, Slaven Belupo je imao dosta promjena u kadru i nakon svega imaju spoj iskustva i mladosti. Ako me pitate tko im je najopasniji, onda je to Zoran Zekić. Očekujem da će se fokusirati na svoju brzu tranziciju, u tome su vrlo opasni i neugodni."

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Dosta promjena, mladih igrača, novih, neke smo doveli i sukladno našim mogućnostima koje ćemo probati vratiti u život. Ciljevi? Ima tu dosta upitnika, najbolje ćemo kroz prvenstvo vidjeti gdje smo i što smo. Svi imaju dosta promjena, neki na bolje, neki na lošije, ali mislim da će biti još veća razlika između ova četiri najbolja kluba i nas ostalih. Svakako da je za Varaždin dobro što igra protiv nas, igra doma, ima pozitivan rezultatski niz i znamo da je to susjedski derbi. Oni nisu imali toliko promjena kao mi, ali to je prva utakmica koja neće posebno značiti u slaganju konačnog poretka. Lijepo je dobiti u prvom kolu zbog samopouzdanja, ali ništa presudno. Varaždin smo analizirali na osnovu prošle sezone, vidjet ćemo gdje nam je šansa malo veća i probati to iskoristiti."

Nedostaju

Varaždin: Šego, Škaričić, Topić (ozlijeđeni)

Slaven Belupo: -

Mjesto, vrijeme, suci

Varaždin, 19 sati

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Goran Pataki (Đakovo), Luka Pajić (Rijeka), Martin Turčin (Trsteno). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), Marjan Tomas (Osijek)

Prošli dvoboj

Slaven Belupo - Varaždin 1:0 - Slaven Belupo bio je taj koji je u zadnjem kolu u sezoni 20/21 slavio protiv Varaždina i poslao ga u Drugu HNL. Lovro Zvonarek u 88. minuti pogodio je za vodstvo i tako Varaždin ostavio na zadnjem mjestu s bodom iza pretposljednje Istre.

Prognoza

Remi: Ovaj dvoboj drat će odgovor na neka pitanja, od onog kakav je domet Varaždina u ovoj ligi bez nekih velikih promjena u prošlosezonskom kadru, ali i koliko može Slaven koji je dosta izgubio u odnosu na prošlu sezonu. Nekako je dojam da bi i jedni i drugi bili zadovoljni da ne budu poraženi na startu.

FOTO: Slaven Belupo

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!