SuperSport Hrvatska nogometna liga, 1. kolo, 17.07.2022, 19:00 h, Gradski stadion Varaždin, gledatelja: 3095
Suci: Ivan Bebek, Goran Pataki, Luka Pajić
Varaždin
Varaždin
0:1(0:0) Slaven Belupo
Mateo Kocijan 49'
Slaven Belupo

Vratari vrlo raspoloženi u Varaždinu, ipak jedan kiks Zelenike donio Slavenu pobjedu

Matej Kačan • nedjelja, 17.07.2022.
Vratari vrlo raspoloženi u Varaždinu, ipak jedan kiks Zelenike donio Slavenu pobjedu

U pretposljednjem susretu prvog kola SuperSport HNL-a Varaždin se u ligu vratio porazom na domaćem terenu. S minimalnih 1:0 bolji je bio Slaven Belupo...

Kako je završio prošli susret kad je Slaven ispratio Varaždince u 2. HNL, tako je završila i dobrodošlica. Varaždinci su se vratili u ligu minimalnim porazom od Koprivničanaca u susretu koji je pokazao uzbudljiv nogomet, ali i činjenicu da oboje trebaju pojačanja.

Slaven je u susret krenuo bolje, ali i Varaždinci su imali očekivanja i ambicije prema naprijed pa smo u najavljenom dvoboju donjeg doma gledali dosta zanimljiv susret, svakako sadržajniji od onih u subotu.

Krenulo je dominacijom gostiju i Oliver Zelenika najzaposleniji je čovjek na varaždinskom stadionu. Prvo je u sedmoj odbio dalekometni pokušaj Kvržića iz slobodnjaka, a onda i dva zicera.

No prije njih se "ukazala" i domaća ekipa nakon 15 minuta promatranja, Brodić je dobro probao glavom nakon prekida, ali malo preko gola. U 23. i druga velika obrana Zelenike. Hoxha je u stilu Marka Livaje u primanju prevario jednog igrača i uletio je između dvojice do peterca, ali duh najboljeg strijelca lige napušta ga u završnici i Zelenika čita udarac s pet metara.

U 29. se dobro, dobro morao protegnuti i Sušak jer Igor Postonjski opalio je s tridesetak metara, a ovaj vršcima prstiju mora čupati to ispod grede u korner. Nije ni tu pala igra, već u 31. novi zicer kad Caimacov dolazi do zicer, ali Zelenika je opet na mjestu.

Razmijenjeno je još par udaraca iz daljine do 44. minute kad Kvržić niskom loptom pronalazi Hoxhu koji je sam na tri metra na prvoj stativi, ali Zelenika čita to, zatvara prvi kut i skida zicer. Zelenika 2 - Hoxha 0.

No, 0:1 zasvijetlilo je na semaforu kad je Zeleniku nakon nestvarnog prvog dijela napustila sreća i spretnost. Pucao je Mateo Kocijan u 49. tek što je ušao na poluvremenu, nije to bio odveć jak i precizan udarac, ali se od rukavice vratara odbija u mrežu.

Naravno da je to okrenulo stanje na terenu, sad je Varaždin morao napasti i ići po bod, a Slaven se okrenuo čekanju. Nije se ipak osim pokojeg novog udarca iz daljine stvorilo ništa u narednih 20 minuta. Vrijedilo je tek napomenuti jedan pokušaj Teklića i jedan Herrere koji je dobio loptu na sedam metara pa se spetljao.

Skoro je tu intertnost kaznio opet Kocijan u 75. minuti, dobio je loptu na petercu nakon ubačaja i spuštanja glavom pa se okrenuo i pucao iz blizine, ali Zelenika ulazi u taj šut.

Ograničio se Varaždin i nakon toga uglavnom na udarce iz daljine pa i Tklić vuče te puca s 25 metara u 78. minuti, ali Sušak ne mora reagirati. S druge strane opet je pokušao Hoxha, sad iz daljine, ali udarac od bloka ide malo kraj vrata.

Zelenika se i do kraja morao nastaviti iskupljivati jer je i u 83. morao refleksno nogom braniti zicer Kocijana s pet metara nakon odbijanja iz kornera, a onda u nastavku akcije i još jedan Hoxhin udarac.

Imao je Teklić još jedan odličan udarac, ovaj put u 85. nakon greške obrane i raspalio je iz pada s 18 metara, ali Sušak se opet iskazao i očito je večeras imao sjajnih obrana i kiks manje u sebi.

Težak dan za Zeleniku nastavlja se i u 89. minuti kad je Slaven krenuo u novu tranziciju, a ovaj put je lopta ostavljena na 16 metara za udarac Behrama koji reprezentativac sa SP 2014. mora braniti.

Poskočio je čitav stadion u nadoknadi kad je Vinko Soldo igrao rukom u svojih 16 metara, ali sudac odmah pokazuje da je to uz tijelo i da se lopta odbila od noge u ruku pa je i ta nada za Varaždin iščezla.

Završnica utakmice pokazala je da Varždinu treba još. Napadali su u potrazi za izjdnačenjem, ali zicer nisu stvorili, dok su na drugoj strani bili dosta ranjivi na kontre i mogli su primiti još pokoji pogodak. Sigurno je to veliko upozorenje za Marija Kovačevića i Upravu, dok Zoran Zekić može biti zadovoljan igrom i s tri boda.

FOTO: Slaven Belupo

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!