Nogomet

Ilić za Sportnet: 'Liga će biti zanimljiva i izjednačenija, Graničar će opet biti dobar'

Branimir Korać • utorak, 19.07.2022.
Ilić za Sportnet: 'Liga će biti zanimljiva i izjednačenija, Graničar će opet biti dobar'

Graničar iz Županje krenuo je s pripremama za novu sezonu, nastavlja s natjecanjem u Trećoj NL koja je reorganizacijom nogometa od ove sezone četvrti rang.

Visoka temperatura nije problem, u Županji već traju pripreme za novu sezonu koja bi trebala biti slična prošloj, neki favoriti se znaju, a Graničar očekuje plasman oko sredine s tendencijom prema gornjem dijelu ljestvice.

Dražen Ilić je konstanta na klupi Graničara, a u odnosu na prošlu sezonu ostao je bez nekolicine igrača koji su redom otišli u viši rang što je ipak pokazatelj dobrog rada.

"Krenuli smo 12. srpnja, 21 igrač se odazvao pripremama, pet ih je opravdano odsutno, otišlo nam je šest igrača, svih šest standardnih (s tim da su dvojica još na probi). Svi su otišli u rang-dva više što je potvrda dobrog rada i da smo interesantni na tom području. To su mlađi igrači koji su otišli u Osijek, Cibaliju, Jurjevac, Marsoniju, Čepin, Kneževe Vinograde i koliko god sam tužan, toliko sam i sretan", priča nam Ilić.

Ilića i Graničar čeka zanimljiva sezona u kojoj će pokušati afirmirati još novih mladih igrača.

"Priključio sam pet talentiranih juniora i kadeta koje ćemo probati afirmirati ove sezone. Liga je malo slabija, Požega, Đakovo, Čepin, oni bi se trebali boriti za prvaka, iz prikrajka vrebaju Bedem, Kutjevo, Pleternica. Bit će zanimljiva, ali izjednačenija sezona. Od novih igrača stigli su nam Hrvoje Hodak koji se vratio i došao je Marino Lazar koji je bio najbolji strijelac u Drenovcima, on treba igrati viši rang jer je stvarno kvalitetan. Raduje me da su ostali Lešić, Kovačevići, Lotar, Pastuović..., okosnica je tu, mislim da ćemo opet biti od trećeg do sedmog-osmog mjesta. Prošle sezone u svakoj utakmici smo imali peha, srijedom se igralo dosta, a samo smo u dvije utakmice bili kompletni i te dvije smo dobili. Mislim da imamo u ovoj ligi među najmanjim budžetima, ali bazirali smo se od početka na domaće dečke, iz naše općine, tražimo talentirane momke koji žele napraviti iskorak, ne divljamo s plaćama, ne dovodimo skupa pojačanja, oslanjamo se na naš bazen i školu nogometa."

Dogovrene su i pripremne utakmice od kojih prva dolazi vrlo brzo.

"Prva je već u subotu sa Slavonijom iz Soljana, zatim jako zanimljiv turnir u Ivankovu gdje su uz nas i Bedem, Cibalia i Čepin, slijede dva kola Kupa pa BSK Bijelo Brdo i imamo generalku s Bedemom osim ako se ne sastanemo u prvom ili drugom kolu prvenstva, onda ćemo treažiti drugog protivnika."

Ono što je trenerima u ovom rangu natjecanja uvijek jako bitno i poželjno je da imaju što veću posjećenost na treninzima.

"Posjećenost je dobra, iako dečki rade, neki su i na moru. Od ponedjeljka bi svi trebali biti u trenažnom procesu, motivirani su, rade, željni su, marljivi, znaju što dobivaju", dodaje Ilić.

Prošle sezone Graničar je u Trećoj HNL Istok završio u sredini poretka, na desetom mjestu. Kako će izgledati sljedeća sezona, još je teško predvidjeti, ali želi se napredovati i zakoračiti par stepenica više.

FOTO: Graničar Županja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!