Automoto

Leclercu novi pole position, dva Red Bulla gledaju mu u leđa

Matej Kačan • subota, 23.07.2022.
Leclercu novi pole position, dva Red Bulla gledaju mu u leđa
Foto: EPA

Sjajni rezultati Ferrarija posljednjih tjedana nastavili su se i u Francuskoj gdje je u kvalifikacijama u subotu daleko najdrži bio Charles Leclerc...

Održane su kvalifikacije za 12. utrku F1, sezone VN Francuske na stazi Paul Ricard. Prvo startno mjesto u nedjelju osigurao si je Charles Leclerc.

Drugoplasirani u poretku za svjetsko prvenstvo odradio je stazu za 1:30.872, što je bilo za čak tri desetinke brže od prvog pratitelja Maxa Verstappena. Treći je Sergio Perez, drugi Red Bullov vozač s 463 tisućinke zaostatka.

Leclercu je u čišćenju staze i zadržavanju ostalih dosta pomogao Carlos Sainz za kojeg se znalo da će krenuti iz donjih redova jer je promijenio motor pa je završio deveti i krenut će s 19. mjesta.

Četvrti je zato bio Lewis Hamilton, a peti Lando Norris. Najboljih deset zatvaraju George Russell, Fernando Alonso, Yuki Tsunoda, Kevin Magnussen i Daniel Ricciardo koji nije ušao u Q3, ali se penje Sainzovom kaznom.

Inače, Ferrari je pokazao iznimnu brzinu na stazi jer su u drugom krugu i Sainz i Leclerc bili na vrhu i bježali su devet desetinki za Verstappenom i vjerojatno bi bez kazne i s motivacijom imali prva dva mjesta na gridu.

Prvi u poretku za svjetsko prvenstvo i dalje je Verstappen koji ima 38 bodova prednosti nad Leclercom, a treći je Perez.

VN Francuske, kvalifikacije:
1. Charles Leclerc (Ferrari)
2. Max Verstappen (Red Bull)
3. Sergio Perez (Red Bull)
4. Lewis Hamilton (Mercedes)
5. Lando Norris (McLaren)
...

FOTO: EPA/Shawn Thew

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!