Nogomet

Hrvati donijeli Mariboru prve bodove u slovenskoj ligi

Matej Kačan • subota, 23.07.2022.
Hrvati donijeli Mariboru prve bodove u slovenskoj ligi

Maribor je s 3:2 protiv Gorice prvom pobjedom upisao tri boda u slovenskom Prvoj ligi, a dva pogotka od tri mariborska zabili su mladi hrvatski nogometaši Roko Baturina i Ivan Brnić...

Nogometaši Maribora nakon uvjerljivog poraza od Radomlja upisali su prva tri boda u novoj sezoni slovenske Prve lige. Iza Maribora težak je raspored jer je uz dvije utakmice lige odigrao već i tri utakmice u Ligi prvaka.

U prvom pretkolu protiv Šahtjora Roko Baturina s dva je gola donio prolaz, sad je sudjelovao pogotkom u prvoj ligaškoj pobjedi, a pridružio mu se i Ivan Brnić.

Povela je momčad ND Gorice u gostima preko Velikonje u 17. minuti, a Baturina izjednačava u 20. na asistenciju Kronavetera, a do poluvremena je okrenuo Žugelj.

Brnić je dao treći gol kad ga je Kronaveter poslužio na lijevoj strani, a ovaj lijepo pogodio suprotni kut za svoj službeni prvijenac.

Kronaveter je nakon dvije asistencije skoro sve zakomplicirao autogolom u 60. minuti, ali je ipak domaćin izdržao do kraja i upisao pobjedu.

Baturina i Brnić izašli su u 85. minuti, a nesumnjivo će obojica sudjelovati u dvoboju protiv Šerifa u Tiraspolju u koji Maribor nosi 0:0 s vlastitog terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!