Nogomet

Čačić: 'Osovili smo se na noge nakon lošeg ulaska, realizacija je zavidna'

Matej Kačan • nedjelja, 24.07.2022.
Čačić: 'Osovili smo se na noge nakon lošeg ulaska, realizacija je zavidna'
Foto: FaH

Ante Čačić promiješao je sastav Dinama u Koprivnici prije Škupija, ali uspio je u naumu da neke odmori i istovremeno je dobio pravu reakciju od onih koji su više igrali...

Zadovoljan drugom pobjedom u SuperSport HNL-u morao je biti trener Dinama Ante Čačić. Njegova momčad deklasirala je Slaven Belupo usprkos lošem ulasku u susret i napravila je najbolju pripremu za Ligu prvaka i Škupi.

"Čista i uvjerljiva pobjeda, dobro nam je došla jer nas čeka važna utakmica za nekoliko dana i uz to što smo je apsolvirali smo odmorili i neke igrače kao Perića, Ademija, Ivanušeca, Petkovića... Pružili smo priliku onima koji su dosad manje igrali. Na kraju smo zasluženo pobijedili iako smo, eto, opet imali taj loš ulazak u utakmicu kad su domaći poveli s 1:0. Ali, naša se momčad osovila na noge, uz tih pet golova imali smo još puno prilika i s ovom pobjedom moramo biti zadovoljni. Bilo je nekih tehničkih grešaka što nam je razbijalo ritam igre, ali držim da su razlog tome agresivni domaćin, ali više neravna podloga. Okrećemo se prema novom izazovu", naglasio je Čačić.

Dinamu se u napadu "otvorilo". Nije to ništa novo, ovo je već deveti gol u četiri utakmice, ali bilo je čak pet različitih strijelaca, a Slaven osim penala na početku nije mnogo stvorio.

"Dobro je za momčad kad dođu tolike šanse i takva realizacija. Činjenica da smo imali petoricu različitih strijelaca samo govori u prilog tome da s više igrača ulazimo u završnicu, da stvaramo prilike i ovaj je put realizacija bila na zavidnoj razini. Istodobno, ne sjećam se da je domaćin napravio neku čistu priliku."

Slijedi gostovanje kod Škupija za koje Čačić već ima sliku momčadi u glavi.

"Nemam neke velike dvojbe. Imamo još tri dana, a reflekse iz ove utakmice vidjet ćemo u nedjelju na treningu. Potom imamo zadnji trening u ponedjeljak u Skopju. Imamo iskustvo iz prve utakmice protiv njih, bolje se sad poznajemo, znamo gdje smo griješili i gdje trebamo biti bolji. Kroz analizu, razgovor i treninge dat ćemo inpute momčadi da u toj utakmici budemo bolji. U srazu dviju momčadi u dvjema utakmicama trebala bi proći ona koja je bolja i kvalitetnija, držim da je to Dinamo. Ulazimo u utakmicu bez kompleksa i bez straha, svjesni smo da smo bolji i moramo to potvrditi."

Nakon što je nekoliko utakmica krenuo na klupi, u prvih 11 započeo je Mislav Oršić i bio je jako dobar, a zabio je i pogodak.

"Dobar je, govorio sam da su njegovo doziranje i pripremanje potrebni da bismo igrača doveli u stanje natjecateljske forme. Kad nema svježine igrač puno griješi i nije pravi što ga onda može demoralizirati. Doveli smo ga u stanje blizu njegova optimuma, mislim da će se još dizati i biti bolji. Pa, nikad nije bilo sumnje u Oršića. Rekao sam da momčad izlazi iz priprema, ali ne izlaze svi igrači na isti način. On se kasnije priključio, a na meni i kolegama je da ga doziramo i da ga dovedemo u optimalno stanje kad nam je najpotrebnije. A, sad dolazi to vrijeme", zaključio je Čačić.

FOTO: HINA/Lana Slivar Doominić

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!