Nogomet

Zekić: 'Barem smo dali Dinamu samopouzdanje, ovo mi je najteži poraz u trenerskoj karijeri'

Matej Kačan • nedjelja, 24.07.2022.
Zekić: 'Barem smo dali Dinamu samopouzdanje, ovo mi je najteži poraz u trenerskoj karijeri'

Nikako zadovoljan nakon 5:1 poraza nije mogao biti Zoran Zekić koji je u svom obraćanju medijima nakon utakmice više puta naglašavao veliku razliku u kvaliteti...

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić bio je rezigniran nakon teškog poraza. Njegova ekipa nakon prve minute susreta nije pokazala ništa i teško je nastradala protiv Dinama pa je Zekić koristio i ironiju u komentaru susreta.

"Ovo su trenuci kad nemam što pametno za reći osim da čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Od svega možda je i najbolji rezultat, ako ćemo tražiti pozitivu, onda smo napravili dobru stvar za hrvatski nogomet i dali Dinamu samopouzdanje. Neke igrače koji nisu bili u najboljoj formi smo im digli, a nama preostaju ove naše muke."

Zekić je zamislio Slaven koji neće biti u bunkeru nego će pokušati pritisnuti, ali momčad se rano raspala.

"Ne znam kako sam se dovukao gore. No, nema očajavanja, velika je razlika od prve četiri momčadi do ostatka, od Dinama do nas preenormna. Bili smo daleko od igrača, premalo agresivni. Nemam što zamjeriti igračima da nisu htjeli, Dinamo je prebrz u dodavanju, igri i utrčavanju u prostor. Sve to smo radili u analizi, ali je situacija takva", rekao je, pa je nastavio:

"Dinamo je pokazao moć, ali ja razmišljam o našoj nemoći. Nema veze što smo rano poveli, ne možeš dobiti tri gola u deset minuta. Ne znam što bih rekao nakon 30 godina u ovom sportu. Jasna mi je razlika, sve mi je jasno. Imali smo i neke igrače koji dosad nisu igrali HNL, ali ne želim ikog zamarati ili kukati. Treba se prihvatiti toga i ići dalje."

Ovo vjerojatno ipak nije realno stanje ekipe Slavena.

"Vjerujem da možemo puno bolje i da ćemo u drugoj utakmici s Dinamom biti konkurentiji. No, do tad imamo mnogo utakmica u kojima trebamo tražiti bodove. Realnost je točno takva kakva treba biti. Nećemo uvijek izgledati ovako protiv najjačih protivnika. Nismo još spremni za neke stvari, ali možda je tolika razlika jer ja uvijek prvo tražim grešku u sebi. Da smo stali s 10 igrača nazad možda bi izgubili 2:1, ovako smo izgubili 5:1, ali možda otkrili neke stvari na kojima trebamo raditi i napredovati."

Visokom porazu kumovale su greške momčadi, ali i plan da se pokuša napasti.

"Ne mogu reći da sam vidio nešto dobro. Bio je plan stisnuti kad god možemo, ali nismo to radili kompaktno, nego pojedinačno. Izgubili smo linije, radili smo neke gluposti kad ostaneš bez kisika pa se dogodi da te kazni svako njihovo utrčavanje, da ne zatvoriš drugu stativu, gubiš loptu naivno na centru, gol iz prekida, pa peti gol s distance... Vidjeli smo sve moguće načine kako se gol može dobiti. Nema defetizma, takva je situacija, sigurno da smo i mi tome pridonijeli svojim postavljanjem. No, sutra je novi dan i nova utakmica, ovo mi je najteži poraz u trenerskoj karijer", rekao je.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!